Eğlence

E3 2022 tamamen iptal edildi

e3 2023 e3 2024

Bu yıl E3 olmayacak. Oyun çevre birimi üreticisi Razer’in Halkla İlişkiler Sorumlusu Will Powers, konuyla ilgili bir tweetinde, dijital etkinliğin iptal edildiğini belirten bir e-posta aldığını söyledi. IGN, E3 2022 etkinliğinin iptalini onaylayan e-postayı bağımsız olarak görüntülediklerini söyleyerek bu haberi paylaştı.

Başlangıçta, video oyunu fuarı ve pazarlama etkinliğinin bu yıl fiziksel olarak yapılması planlanıyordu. Ancak ocak ayında E3 2022, pandemi koşulları nedeniyle bir kez daha yüz yüze bir etkinlikten yalnızca çevrimiçi düzenlenen bir sergiye dönüştürülmüştü. Şimdi ise dijital etkinliğin tamamen iptal edildiği görülüyor.

Son birkaç yıldır E3’ün geleceği hakkında artan endişeler mevcut. COVID-19 salgını, yüz yüze toplantıları etkiledi ve çok kalabalık ve ses getiren etkinlikler düzenleme fikrini daha az çekici hâle getirdi. Geçen hafta Oyun Geliştiricileri Konferansı San Francisco’da fiziksel olarak düzenlendi ve sonrasında bir dizi video oyunu sektörü uzmanının COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını bildirdi. Pandemi endişelerine ek olarak, video oyunu yayıncıları kendi online etkinlikleriyle yeteri kadar ilgi uyandırdı ve E3’e katılma fikrinden giderek uzaklaştı. Nintendo Direct, EA Play Live ve Sony State of Play gibi çevrimiçi etkinlikler bunlara örnek olarak gösterilebilir.

E3’ün iptal edildiği haberi patlak verdiğinde, video oyunları konusunda bilinen bir isim olan Geoff Keighley, Summer Game Fest’in bu yılın haziran ayında düzenleneceğini duyurmak için fırsatı kaçırmadı:

E3 2022 etkinliğinin düzenlenmeyecek olması etkinliğin geleceği için iyiye işaret olmasa da, Axios’tan Stephen Totilo’nun bir tweet’ine göre, etkinliğin organizatörü ESA, “E3, 2023’te yeni ve heyecan verici video oyunlarını ve endüstri yeniliklerini kutlayan yeniden canlandırılmış bir vitrinle geri dönecek.” dedi. E3 2023’ün hem çevrim içi hem de yüz yüze etkinlik olarak düzenlenmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER