Teknoloji

Donald Trump’ın sosyal ağı Truth Social kan kaybediyor

truth social google play store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi ifadesiyle sesini duyurmak için Truth Social adını verdiği bir sosyal ağ kurmuştu. Kuruluşunun üstünden fazla zaman geçmeyen Truth Social, şimdiden kan kaybetmeye başladı.

Reuters’ın haberine göre, Truth Social’ın iki önemli yöneticisi şirketle yollarını ayırdı. Teknoloji şefi Josh Adams ve ürün şefi Billy Boozer görevlerinden istifa ettiler. Truth Social, 21 Şubat’ta biraz sarsıntılı bir şekilde kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Truth Social’ın ilk olarak iOS uygulaması yayınlanmış ve hemen teknik sorunlar baş göstermişti. Uzun bekleme listesi pek çok kişinin uygulamayı indirmesini engellerken, çıkıştan bir süre sonra indirme sayıları da düşmeye başlamıştı.

Mobil veri analiz şirketi Sensor Tower’ın verilerine göre, Truth Social çıkışından bu yana yaklaşık 1.2 milyon kez indirildi. Bu sayı Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal ağların indirme sayılarının oldukça arkasında kalıyor. Hatta ABD’de sağ görüşlü kişilerin buluştuğu platformlardan biri olan Parler’ın indirme sayılarının da Truth Social’ın bir hayli üstünde olması dikkat çekiyor.

Şirkete yakın kaynaklar, Adams ve Boozer’ın ayrılıklarının Truth Social’ın rekabet gücünü azaltabileceğini belirtiyor. Reuters’a konuşan bir kaynak, “Eğer Josh ayrıldıysa, tüm planlar suya düşmüştür” ifadesini kullandı. İstifalara neyin neden olduğu bilinmezken, Adams ve Boozer’ın hâlâ Truth Social’ın bünyesinde olup olmadığı da belirsizliğini koruyor.

Donald Trump da Truth Social ile pek ilgilenmiyor gibi görünüyor. Neredeyse tüm sosyal platformlardan engellenen eski ABD Başkanı’nın Truth Social’daki ilk ve tek paylaşımı 14 Şubat tarihli. Söz konusu paylaşımda “Hazır olun! Favori başkanınız yakında sizi görecek” ifadeleri kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER