Eğlence

Blizzard Diablo Immortal sayesinde kasasını doldurdu

diablo immortal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Diablo Immortal yaklaşık iki hafta önce oyuncularla buluşmuştu. Appmagic’in verilerine göre, oyun sayesinde Blizzard’ın kasasına şimdiye kadar yaklaşık 24 milyon dolar koydu. Ücretsiz olarak indirilebilen oyunun şimdiye kadar 8.5 milyon kez indirilebildiğini ve indirmelerin yüzde 26’sının ABD’den yapıldığı belirtildi.

Oyunun gelirlerinin büyük kısmının da ABD’deki oyunculardan geldiği ifade edildi. Şimdiye kadar Immortal’ın gelirlerinin yüzde 43’ünü ABD’de yaşayan oyuncular sağladı.

Immortal’ın başarısı, Blizzard’ın çıkardığı diğer oyunlarla karşılaştırıldığında daha iyi anlaşılıyor. Şirketin portföyündeki bir diğer mobil oyun olan Hearthstone, mayıs ayında 5 milyon dolar gelir getirmişti. Immortal’ın parasallaştırma sistemleri tepki çekse de, bu durum oyuncuları oyundan uzaklaştırmamış gibi görünüyor. Ancak pek çok oyuncu, Blizzard’ın gelecekte bu parasallaştırma yöntemlerini bir standart hâline getirmesinden endişe duyuyor.

Diablo Immortal için işler iyi gitse de; Blizzard, Diablo IV’te farklı parasallaştırma sistemleri kullanmayı planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Diablo IV’ün “tam fiyatlı” bir oyun olarak PlayStation, Xbox ve PC’de oyuncularla buluşacağı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER