EğlenceTeknoloji

PlayStation’a özel çıkış yapan Days Gone PC platformuna geliyor

sony days gone pc için geliyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Horizon: Zero Dawn ve Detroit: Become Human gibi oyunların ardından Sony, daha fazla özel oyunu PC’ye getirmeyi planlıyor. Bu plan doğrultusunda, Sony’den bir hamle daha geleceği açıklandı. Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment, geliştiriciliğini ise Bend Studio’nun üstlendiği PlayStation özel oyunu Days Gone PC için duyuruldu. Oyun, bu ilkbaharda PC’ye geliyor…

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, geçtiğimiz saatlerde GQ ile yaptığı röportajda Days Gone’ın bu ilkbaharda PC’ye geleceğini açıkladı. Bunun yanı sıra Jim Ryan, gelecekte daha fazla oyunun PC’ye geleceğinin sinyallerini de verdi.

Geliştirici Bend Studio ise Days Gone’ın PC’ye geleceği iddiasını doğrulayarak resmi Twitter hesabından ”Detaylar için beklemede kalın.” açıklamasını yaptı.

Days Gone PC versiyonu ne zaman çıkacak?

Görünüşe göre Sony, PlayStation özel oyunlarını daha geniş kitlelere sunma hedefinde. Yakın geçmişte Detroit: Become Human ve Horizon: Zero Dawn gibi oyunların PC’ye gelişine şahit olmuştuk. Bu gelişmelerin üzerine Sony cephesinden gelecekte daha fazla oyunun geleceğinin sinyalleri verildi. Days Gone, bu gelişmelerin ardından PC’ye geleceği duyurulan ilk oyun oldu.

Konuyla ilgili konuşan Sony Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, “Bilhassa PlayStation 4 döneminin ikinci yarısında stüdyolarımız çok iyi iş çıkardı. Bu sayede, harika oyunlara tanık olduk. Şimdi, bu harika oyunları daha geniş bir kitleye sunma fırsatına sahibiz. Ayrıca bu fırsat her zaman elde edilebilecek bir şey değil. Bu nedenle, bizim için bu kararı almak oldukça kolay oldu.” açıklamasında bulundu.

26 Nisan 2019 tarihinde PS4’e özel olarak piyasaya çıkan oyun, bir hayli beğeni toplamıştı.  Oyundaki hatalar can sıkacak seviyede olsa da, kendini oynattıran yapısıyla 71 metacritic ortalaması ve 8.3 kullanıcı skoru elde etmeyi başarmıştı. Days Gone için PC oyuncuları ise şimdiden heyecanlandı. Zira bilindiği gibi Sony exclusive oyunları bugüne kadar çok iyi bir standart yakalamış durumda. Haliyle bu durum, oyuna olan ilginin bir hayli yükselmesini sağlıyor. İlkbaharda geleceği açıklanan Days Gone’ın PC versiyonu için kesin bir çıkış tarihi ise ne yazık ki verilmedi.

İLGİLİ HABERLER