ManşetlerUlaşım

BMW iX1 ile tam elektrikli otomobil seçeneklerini artırıyor

bmw ix1

BMW en popüler modellerinden biri olan X1’in tamamen elektrikli versiyonunu gözler önüne çıkardı. BMW iX1 adını taşıyan otomobil, beşinci nesil eDrive platformunun üstüne inşa edildi. Şirket daha önce i4 modelinde de aynı platformu kullanmıştı. Şirketin X1’in tasarımını yenilediğini de belirtmekte fayda var.

BMW yeni X1’lerinin tamamını Almanya’nın Regensburg şehrindeki fabrikasında üretecek. Burada iX1’in yanı sıra benzinli, dizel ve hibrit motorlu seçeneklerin de üretimi gerçekleştirilecek. Yenilenen X1’de ön ızgarayı büyüten ve daha açılı hâle getiren BMW, ön tarafı daha gösterişli ve şık bir görünüm kazanan farlarla tamamlıyor. Kapı kollarını renklendiren Alman otomotiv devi, arka camları da daha kareli arka tasarımla birlikte küçültüyor.

Tamamen elektrikli iX1 xDrive30’da çift motorlu bir aksam mevcut. Bu çift motor 230 kW (313 hp) güç üretebiliyor. Saatte 100 kilometre hıza 5.7 saniye içinde çıkabilen otomobilin 64.7 kWh bataryasıyla 414 ila 438 kilometre yol katedilebiliyor. 130 kW hızlı şarj desteği sayesinde 10 dakikalık bir şarj ile 120 kilometre yol gitmek mümkün oluyor.

bmw ix1Yeni X1’lerin tamamı BMW’nin Operating System 8 işletim sistemiyle gelecek. Bu işletim sisteminde sesli asistan desteği de mevcut. Kavisli 10.25 inç gösterge ekranı, 10.7 inç bilgi ve eğlence ekranıyla birleşirken, Apple CarPlay ve Android Auto destekleri de otomobilde sürücüleri bekliyor.

BMW iX1 ve diğer X1 modelleri sonbaharda yollarda olacak. Akaryakıtla çalışan modeller ekim ayında satışa sunulacak. Elektrikli ve hibrit seçenekler içinse kasım ayını beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER