Manşetler

Apple Watch Series 8 tanıtıldı: Şimdi sıcaklık sensörü var

apple watch series 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch Series 8, Apple’ın “Far Out” etkinliğinde gözler önüne çıkan ilk ürün oldu. Apple yeni bir sıcaklık sensörü barındıran akıllı saatini “kadın sağlığına verdiği önemi daha da yukarıya taşıyan bir cihaz” olarak tanımlıyor.

Apple Watch Series 8’de dikkat çeken bir diğer yenilik ise iki yeni hareket sensörünün varlığı oluyor. Bu sensörler kullanıcıların ciddi bir araba kazası geçirip geçirmediğini algılayabiliyor.

Apple’dan verilen bilgiye göre; Watch Series 8, 0.1 santigrat derecelik sıcaklık değişikliklerini bile tespit edebiliyor. Vücut sıcaklığını gece boyunca ölçebilen Watch Series 8, kadınlara yumurtlama dönemleriyle ilgili daha fazla bilgi sunacak. Böylelikle kadınlar adet döngülerini de daha detaylı biçimde takip edebilecek.

Apple Watch Series 8’in çarpışma algılama özelliği sadece kullanıcılar araba sürerken çalışacak. Böylelikle 18 saatlik pil ömrünün muhafaza edilmesi sağlanacak. Düşük güç moduyla Watch Series 8’in pil ömrünü 36 saate çıkarmak mümkün olacak. Söz konusu özellik, watchOS 9 güncellemesiyle Series 4 ve daha sonra çıkan diğer Apple Watch’lara da gelecek.

Düşük güç modu aktif hâle getirildiğinde daima açık ekran ve otomatik egzersiz takibi gibi özellikler kapatılacak. Ancak hareket takibi ve çarpışma algılama gibi özellikleri kullanmak yine mümkün olacak. Hücresel dolaşım özelliği de hem Watch Series 8’de hem de eski modellerde kullanılabilecek.

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Apple Watch Series 7, daha önceki modellere kıyasla daha büyük ekranlarla gelmişti. Buna ek olarak; kullanıcılara daha hızlı şarj, geliştirilmiş dayanıklılık ve yeni renk seçenekleri gibi başka yenilikler de sunulmuştu.

apple watch series 8Apple Watch Series 8’in karşısında oldukça fazla sayıda rakip bulunuyor. Fitbit yeni akıllı saatlerini bir süre önce gözler önüne çıkarmıştı. Garmin’in en yeni akıllı saatleri incelemelerde oldukça iyi puanlar alıyor. Google Pixel Watch ve Samsung Galaxy 5 serisi akıllı saatler doğrudan iPhone sahiplerine hitap etmese de, Apple’ın akıllı saatinin Android tarafındaki rakiplerine karşı gösterdiği performans daima merak ediliyor.

Apple Watch Series 8’in alüminyum kasalı versiyonu Gece Yarısı, Yıldız Işığı, Gümüş ve Kırmızı renk seçenekleriyle gelecek. Seramik kasa içinse gümüş, altın ve grafit renk seçenekleri sunuluyor. Türkiye’de seramik kasa seçeneğinin ilk etapta satılmayacağını belirtmekte fayda var.

Apple Watch Series 8 ABD’de 16 Eylül’de satışa sunulacak. GPS modeller 399 dolardan, hücresel bağlantı desteğine sahip modeller ise 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Akıllı saatin Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise 9 bin 299 TL. 45 mm kasa boyutunu tercih edenlerin ise 9 bin 999 TL ödemesi gerekecek. Hücresel bağlantı devreye girdiğinde ise fiyatlar sırasıyla 16 bin 799 TL ve 17 bin 499 TL’ye yükseliyor. Watch Series 8’in Türkiye’de ne zaman ön siparişe açılacağı konusunda da henüz bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER