Teknoloji

Apple Watch SE yenilendi: Daha hızlı, daha ucuz

apple watch se 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch SE, ikinci nesil versiyonuyla kullanıcıların karşısına çıktı. Apple’ın akıllı saat portföyünde giriş segmentini temsil eden Watch SE, Series 8‘de de mevcut olan çarpışma algılama özelliğiyle geliyor. Şirket Watch SE’nin hızının da yüzde 20 oranında arttığına dikkat çekiyor. Yeni Watch SE’de Series 8 ile aynı işlemci ve hareket sensörleri mevcut.

Çarpışma algılama özelliği için geliştirilmiş jiroskop ve yeni ivmeölçerden yararlanılıyor. Çarpışma anını algılayan Watch SE, otomatik olarak ilkyardım servisleriyle ve kullanıcının acil durum kişilerini durumdan haberdar ediyor.

Yeni SE için gümüş, gece yarısı ve yıldız ışığı olarak adlandırılan üç renk seçeneği sunuluyor. Akıllı saatin GPS modeli ABD’de 249 dolar karşılığında satılacak. GPS versiyonu içinse 299 dolar ödemek gerekecek. Burada orijinal SE’ye kıyasla 30 dolarlık bir fiyat düşüşünün olması dikkat çekiyor. Yeni SE 16 Eylül’de yurt dışında piyasaya çıkacak.

Yeni Watch SE modelleri Türkiye’de 5999 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında saatin kasa boyutu 40 mm versiyonuna erişilebilecek. 44 mm isteyenlerin ise 6699 TL ödemesi gerekecek. Hücresel bağlantı desteği devreye girdiğinde ise fiyatlar sırasıyla 11 bin 399 TL ve 12 bin 99 TL’ye yükseliyor. Watch SE’nin Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı konusunda şimdilik Apple’ın internet sitesinde bir bilgi verilmiyor.

Apple Watch SE’nin hücresel bağlantı desteğine sahip modeli ebeveynlerin iPhone almadıkları çocuklarıyla iletişim kurmaları için yurt dışında yaygın şekilde kullanılan araçlar arasında yer alıyor. Apple yeni SE’nin Aile Paylaşımı özelliğini destekleyeceğinin de altını çizdi.

apple watch se 2Bu özellik sayesinde Apple Watch SE’yi bir ebeveynin iPhone’u ile kurmak mümkün oluyor. Ancak daha sonrasında akıllı saat bağımsız şekilde çalışabiliyor. Daha uygun fiyatlı Apple Watch Series 3’te bu özellik mevcut değildi. Yeni SE’nin Apple Watch Series 3’e kıyasla yüzde 30 daha büyük bir ekrana sahip olduğunu belirtmekte fayda var.Watch SE çıkışından bu yana iPhone’uyla birlikte uygun fiyatlı bir akıllı saat kullanmak isteyenlerin gözdesi konumunda. Watch SE’yi satın alanlar EKG, SpO2 sensörü, daima açık ekran gibi özelliklerden ve daha fazla renk seçeneğinden feragat ediyor.

Ancak Apple Watch SE’de de Retina OLED ekran, optik kalp atış hızı sensörü, düşüş algılama, acil durum SOS ve 50 metreye kadar suya dayanıklılık gibi özelliklerden uygun bir fiyat karşılığında yararlanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER