Teknoloji

Sızan Apple Watch Pro kılıfı ekstra tuşların ipucunu veriyor

apple watch pro

Apple’ın 7 Eylül etkinliğinde iPhone 14 serisiyle birlikte başka ürünler tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu ürünlerden birisinin de Apple Watch Pro adını taşıyan, standart modele kıyasla daha dayanıklı Apple Watch olması bekleniyor.

Heyecanlı bekleyişte sona doğru yaklaşılırken, yeni sızıntılar Apple Watch’un Pro versiyonu hakkında önemli ipuçları veriyor. Apple Watch Pro için hazırlanan kılıflara ait olduğu söylenen görsellerdeki kesik sayısının fazlalığı, bu modelin standart Apple Watch’a kıyasla daha fazla tuşa sahip olacağının ipucunu veriyor.

Görsellere yakından bakıldığında Digital Crown’ın ve hemen altındaki tuşun sağ kenardaki yerlerini koruduğu, ekranın sol kenarına ise iki fiziksel tuşun daha ekleneceği anlaşılıyor. Fiziksel tuş sayısının artması, Apple’ın yeni saatinin hedef kitlesi olacağı söylenen profesyonel sporcuları ve macera severleri anladığını gösteriyor. Özellikle su sporlarında veya doğada spor yaparken dokunmatik ekranı kullanmak her zaman pek işlevsel olmuyor. Bu da fiziksel tuşların önemini artırıyor.

Yeni Apple Watch’la ilgili haberler sızan görsellerle sınırlı değil. Tecrübeli gazeteci Mark Gurman’a göre, Pro versiyon daha büyük bir ekran ve daha büyük bir pille gelecek. Düşük güç modu da bulunacak olan saat, dayanıklı bir titanyum kasaya sahip olacak. Buna paralel olarak saatin suya dayanıklılık konusunda diğer Apple Watch’ların önünde olacağı söylenebilir.

Apple Watch Pro ile birlikte yeni Apple Watch SE’nin ve Apple Watch Series 8’in de tanıtılması bekleniyor. Apple’ın yeni saatleriyle ilgili tüm detayları öğrenmek için çarşamba gününe kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER