Teknoloji

Apple Telegram’ın son güncellemesinin çıkışını geciktirdi

apple telegram

Apple’ın App Store’u kurduğu günden bu yana büyük veya küçük ölçekli geliştiriciler, şirketin onay sürecinde takılıp kalabiliyor. Bu durum uygulama veya güncellemelerin çıkışının gecikmesine ya da tamamen iptal edilmelerine neden olabiliyor. Cupertino merkezli şirketin bu tavrının son kurbanı Telegram oldu. Apple Telegram iOS uygulaması için hazırlanan son güncellemeyi uzun süre boyunca veto etti.

Telegram CEO’su Pavel Durov, iOS uygulaması için hazırladıkları son güncellemenin iki hafta boyunca Apple tarafından onaylanmadığını belirtti. Durov, konuyla ilgili olarak Apple’dan net bir bilgi alamadıklarının da altını çizdi.

Güncelleme sonunda dağıtıma çıkarken, bu gelişme de yine Durov tarafından paylaşıldı. Apple’ın kendilerinden Telemoji isimli özelliği çıkarmalarını istediğini söyleyen Durov, bu özelliği “standart emojilerin yüksek kaliteli ve hareketli versiyonları” olarak tanımlıyor. Telemoji özelliğinin nasıl göründüğünü de paylaşan Durov, kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade edebildikleri bir mesaj deneyimi yaşayabileceğini gösterdi.

Apple’ın kendilerini oyalamasını “kafa karıştırıcı” olarak tanımlayan Telegram CEO’su, Telemoji özelliğinin Apple’ın ekosistemini zenginleştireceğini dile getirdi. Bu özelliğin Apple’ın ekosistemini nasıl zenginleştireceği bilinmese de, Telegram’ın emoji ve çıkartma seçenekleri konusunda Cupertino merkezli şirketin sunduğu seçeneklerin ötesine geçtiği söylenebilir.

Durov’un verdiği bilgiye göre, yeni Telegram güncellemesinde 10 emoji paketi yer alıyor. Buna ek olarak, şirket önümüzdeki dönemde Telemoji seçeneklerini de geliştirmeyi ve artırmayı planlıyor.

Güncelleme Telegram iOS uygulamasının klavyesini yenilerken, yeni gizlilik özelliklerini de kullanıcılarla buluşturuyor.

Apple Telegram CEO’sunun öfkesine daha önce de hedef olmuştu. Durov, Apple’ı Telegram’ın web uygulamasının işlevlerini sınırlamakla suçlamıştı.

İLGİLİ HABERLER