Teknoloji

Apple Rusya’da ürün satışını durdurdu

apple m3

Apple, Ukrayna’yı işgal etmeye çalışan Rusya’da fiziksel ürün satışını durdurduğunu açıkladı. Cupertino merkezli şirket, daha önce de yaptırımlar çerçevesinde Rusya’da Apple Pay servisini sınırlandırmış ve bazı Rus haber uygulamalarını Rusya dışındaki ülkelerde App Store’dan çıkarmıştı.

Şirketin açıklamasında, Rusya’daki satış kanalına yönelik tüm ihracatın dondurulduğu belirtildi. Açıklamada durumun yakından izlendiği ve etkilenen ülkelerin hükümetleriyle iletişimin sürdüğü ifade edildi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov geçtiğimiz hafta Apple’a hitaben bir açık mektup yayınlamış ve şirketten Rusya’da ürün satışını, servislerini ve App Store’u durdurmasını istemişti. Mektupta bu tarz eylemlerin Rusya’nın genç ve aktif nüfusunu savaşa daha yüksek sesle karşı çıkma konusunda motive edeceği belirtilmişti.

Apple’ın açıklamasında App Store’la ilgili herhangi bir eylemden bahsedilmiyor. Şirket, Apple Harita uygulamasında Ukrayna’daki trafik durumunu ve canlı durum raporlarını paylaşmayı durdurduğunu açıkladı. Google da kısa süre önce benzer bir uygulamaya gitmişti.

Apple’ın Rusya’daki çevrimiçi mağazasına erişim hâlâ mümkün. Ancak iPhone ve Mac gibi ürünleri alışveriş sepetine eklemek mümkün olmuyor.

İLGİLİ HABERLER