Teknoloji

Apple iPad üretimini Vietnam’a kaydırıyor

apple ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin’in Şanghay şehrinde COVID-19 salgını nedeniyle alınan önlemler, Apple’ın ülke genelindeki tedarik zincirini ciddi anlamda etkilemişti. Cupertino merkezli şirket, bu tarz durumların etkisini azaltmak için üretim planında değişikliğe hazırlanıyor. Apple iPad üretiminin bir kısmını Vietnam’a kaydırıyor.

Apple’ın tedarikçilerinden benzer sıkıntıların tekrarlanmasını engellemek için malzeme stoklamalarını istediği söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin bu talebinin gelecek için endişe verici olduğunu iddia edenler de var.

Küresel çip krizi, kendi çiplerini tasarlamasına rağmen Apple’ı da etkiliyor. Şirketin ekran sürücüsü ve güç yönetimi çiplerini de tedarik etmesi gerekiyor. En büyük sıkıntı da bu tarz çiplerin tedariğinde yaşanıyor.

Çin’in pandemiye olan yaklaşımı da Apple’ın işini zorlaştıran faktörler arasında yer alıyor. Pek çok ülke artık COVID ile yaşamaya alışırken, Çin hâlâ kökten yok etme politikası uyguluyor. Sadece birkaç vakanın olduğu şehirlerde bile büyük ölçekli kapanmalar uygulanıyor.

Bu politikadan hem Apple’ın hem de diğer teknoloji şirketlerinin üretim üslerinden biri olan Şanghay şehri de ciddi anlamda etkileniyor. Apple’ın iPhone 14 üretimi için hazırlıklarında üç hafta geride olduğu ve özellikle iPhone 14 Max modelinde problem yaşandığı söyleniyor.

Apple iPad üretiminin bir kısmını söz konusu sıkıntılar nedeniyle Vietnam’a kaydırmaya hazırlanıyor. Şanghay’daki sıkı kapanma önlemlerinin bu kararda etkili olduğu belirtilirken, Vietnam’da gerekli üretim altyapısının kurulduğu da ifade edildi.

Apple iPad dışında AirPods üretiminde de Vietnam’ı tercih ediyor. Şirketin aynı zamanda Hindistan’da iPad üretimi için hazırlandığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER