Teknoloji

Apple Harita uygulamasında reklam göstermeye hazırlanıyor

apple harita

Apple reklam pazarında daha agresif bir tavır içine girecek gibi görünüyor. Mark Gurman’ın Power On isimli bülteninin en son sayısına göre, şirket 4 milyar dolar olan reklam gelirini 10 milyar doların üstüne çıkarmayı hedefliyor. Bunun için Apple Harita başta olmak üzere şirkete ait başka platformlarda reklam gösterilebileceği belirtiliyor.

Gurman, şirketin Harita uygulamasında reklam gösterimini denemeye başladığını ifade etti. Bu reklamların Apple Arama Reklamları Programı’na benzer bir şekilde gösterileceği belirtilirken, Apple Kitaplar ve Podcast’ler gibi uygulamalarda reklam gösteriminin de değerlendirildiği öğrenildi.

Apple’ın reklam geliri elde ettiği kaynakların hâlihazırda sınırlı olduğu söylenebilir. App Store’da yapılan aramalarda gösterilen reklamlar, Apple Haberler ve Apple Borsa uygulamalarındaki reklamlar ve Apple TV Plus’ta MLB maçları sırasında gösterilen reklamlar, şirketin başlıca kaynakları olarak sıralanıyor.

Kendi uygulamalarında reklam göstermeye hazırlanan Apple, iOS 16 ile birlikte kullanıcıların App Store’da daha çok reklamla karşılaşacağını da açıklamıştı.

Apple Harita, Kitaplar ve Podcast’ler gibi uygulamalarında reklam gösterimini artırarak reklam gelirini artırmayı hedefliyor. Bu yaklaşımın temelinde ise cihaz satışlarının yıllar içinde azalması yatıyor. Cupertino merkezli şirket, gelir kaynaklarını çeşitlendirerek cihaz satışlarındaki düşüşü telafi etmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER