Manşetler

Amazon’un 2021 sonbahar etkinliğinde duyurulan yeni ürünler ve servisler

amazon

Amazon salı akşamı sonbahar cihaz etkinliğini gerçekleştirdi ve birçok yeni ürün ve duyuru paylaştı. Bunların arasına yeni Echo cihazları, yeni Ring ürünleri ve servisleri ve hatta Astro adlı bir robot ev yardımcısı da bulunuyor. Aşağıda Amazon’un tanıttığı yeni ürün ve servislerle ilgili detayları bulabilirsiniz.

Amazon’un yeni ev robotu Astro

amazon astro

Amazon, ev güvenliğinin izlenmesine yardımcı olabilecek, bir mobil cihaz gibi davranabilecek ve daha pek çok konuda yardımcı olabilecek Astro adlı bir yardımcı ev robotunu ortaya çıkardı. Bir “yüz” şeklini gösterebilen 10 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip ve evinizin etrafında tekerlekleri üzerinde geziniyor. Amazon’un 1. Gün Sürümü programının bir parçası olarak, satın almak için bir davetiye talebinde bulunulabiliyor ve 999,99 dolar gibi bir ücreti bulunuyor. Robot, bu yıl içinde seçilmiş müşterilere gönderilmeye başlanacak.

Duvara asılabilen 15 inç akıllı ekran Echo Show 15

amazon echo show 15

Amazon, şimdiye kadarki en büyük akıllı ekranı olan 249,99 dolarlık Echo Show 15’i duyurdu. Aileler için ortak bir merkez olarak tasarlanmış bu cihaz 15,6 inç, 1080p HD ekrana ve yeni bir AZ2 çipine sahip. Bu yıl içinde yurt dışında satışa sunulacak.

Çocuklar için video sohbet aygıtı Echo Glow

amazon echo glow

Amazon’un yeni Echo Glow adlı ürünü, çocuklar için tasarlanmış bir video konferans cihazı niteliğini taşıyor. Arkadaşlarınızı veya aile bireylerinizi görmek için sekiz inçlik bir ekrana ve oyun oynamak, kitap okumak ve sanat yapmak için kullanılabilecek dokunmaya duyarlı bir masaüstü projektör aygıtına sahiptir. Disney, Nickelodeon, Mattel ve Sesame Workshop’tan içeriklere sahip olacak. Glow’u denemek isteyenler için bir erken erişim programı bulunuyor. Seçilenler için 249,99 dolarlık fiyatla satın alma imkanı sunuluyor. Daha geniş bir kitleye sunulduğunda ise fiyatı 299,99 dolar olacak.

Amazon’dan ekranlı ve Fitbit benzeri fitness bilekliği Halo View

amazon halo view

Amazon, Halo View adlı renkli AMOLED ekrana sahip Fitbit benzeri yeni bir fitness bilekliğini duyurdu. 79,99 dolarlık fiyata sahip ve tam bir yıllık Halo üyeliği ile birlikte geliyor. Yıl sonuna doğru dağıtımı başlayacak.

Ayrıca Amazon Halo üyeleri için yeni hizmetler açıkladı. Bunlardan biri, Halo üyelerine bu yıl içinde sunulacak olan Halo Fitness adlı Apple Fitness Plus benzeri bir hizmet. Diğeri ise, Ocak 2022’de kullanıma sunulacak olan Halo Nutrition adlı MyFitnessPal benzeri bir beslenme izleme hizmeti.

Disney’in “Hey Disney” sanal asistanı Alexa ile birlikte geliyor

 

amazon disney echo show

Amazon ve Disney, Alexa üzerine inşa edilen “Hey Disney” adlı yeni bir sesli asistanı duyurdu. Pek çok Disney temalı Alexa deneyimi sunuyor ve Walt Disney World Resort otel odalarında da mevcut olacak. “Hey Disney” asistanı gelecek yıl çıkacak, ancak tatil yerlerinden birinde kalmayanlar da bu cihazı ayrıca satın alabilecekler. Ayrıca, salı günü itibarıyla yurt dışında 24,99 dolara ön siparişe sunulan yeni bir Mickey Mouse temalı Echo Show 5 standı da tanıtıldı.

Amazon yeni akıllı ev termostatını tanıttı

amazzon akıllı termostat

Amazon, Honeywell Home’un yapımcıları Resideo ile ortaklaşa geliştirdiği, Alexa ile çalışan yeni bir Akıllı Termostat duyurdu. 59.99 dolara satılacak ve ön siparişler salı günü açıldı.

Ring’in Always Home Cam drone’u için davetiyeler açıldı

Geçen yıl Amazon, bir drone’a bir Ring kamerası yerleştirerek Always Home Cam’ı ortaya çıkarmıştı. Bundan bir tane almakla ilgilenenler için, salı gününden itibaren davetiyeler açıldı. Drone’nun fiyatı 249,99 dolar olarak belirlendi.

Ring Alarm Pro ile Ring’in güvenlik sistemi Eero ile birleşiyor

Amazon Ring Alarm Pro, akıllı eviniz için hepsi bir arada bir istasyon olarak hizmet vermek amacıyla bir Ring Alarm baz istasyonunu bir Eero Wi-Fi 6 yönlendirici ile birleştiriyor. Ayrıca Ring Alarm Pro, Alarm Pro’da bağlı bir Ring kameradan gelen videoyu işleyebilen Ring Edge adlı bir özelliği de destekleyecek, ancak bu durum bir Ring Protect aboneliği gerektiriyor. Ring Alarm Pro, salı günü 249,99 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında ön siparişe sunuldu.

Ring Virtual Security Guard ile üçüncü taraf güvenlik şirketlerine kamera takip imkanı

Yeni Ring Virtual Security Guard abonelik hizmeti, üçüncü taraf bir şirketin dış mekan Ring kameralarındaki hareketleri izlemesini sağlıyor. Kullanıcılar servise diledikleri zaman kamera ekleyebilir veya servisten kamera çıkarabilirler. Salı gününden itibaren erken erişim için başvurular açıldı.

Ring Video Doorbell şimdi kapıda paket olduğunu söyleyebiliyor

ring video doorbell

Ring Video Doorbell kapı zilleri en sonunda sizi bir paket hakkında uyarma yeteneğine kavuşuyor. Paket uyarıları ilk olarak Ring Pro 2 ve Ring Video Doorbell (2020) için sunulacak.

Ring Jobsite Security ile şantiyelere güvenlik

Ring Jobsite Security, Amazon’un The Home Depot ile ortaklaşa geliştirdiği ve şantiyeler için tasarlanmış yeni bir güvenlik sistemidir. 399,99 dolarlık fiyat etiketine sahip ve ABD’de faaliyet gösteren The Home Depot’un web sitesinde ön sipariş verilebiliyor.

Blink Video Doorbell ve diğer yeni Blink ürünleri

blink video doorbell

Amazon salı günü üç yeni Blink ürünü duyurdu. Bunlardan biri, 49,99 dolarlık fiyata sahip olan ve salı günü ön siparişe açılan Blink Video Doorbell. Ayrıca Amazon 39,99 dolardan başlayan ve salı günü ön sipariş için mevcut olan Blink Floodlight Kamera montajını da duyurdu. Bunlara ek olarak Amazon, 129,98 dolar fiyata sahip olan ve bir Blink Outdoor güvenlik kamerası ile birlikte gelen bir Blink Solar Panel Mount’u gösterdi. Bu da salı günü ön siparişe çıkıyor.

Uzaktaki aile bireyleriyle ilgilenmek isteyenler için Alexa Together servisi

Amazon’un yeni Alexa Together uzaktan bakım abonelik hizmeti, 2022’de ücretsiz Alexa Care Hub’ın yerini alacak ve düşme algılama hizmetleriyle uyumluluk gibi yeni özellikler ekleyecek. Alexa Together aylık 19,99 dolara mal olacak ve altı ay boyunca ücretsiz olarak denenebilecek. Mevcut Care Hub aboneleri, bir yıllık Alexa Together aboneliğini ücretsiz olarak alacaklar.

Sling TV Echo Show cihazlarına geliyor

Amazon, Sling TV’nin tüm Echo Show cihazlarına geleceğini söyledi. Yakında ABD’deki cihazlara gelecek.

Amazon Alexa’ya özel sesler öğretmeye izin verecek

Amazon’un yeni Özel Ses Algılama özelliği, kullanıcıların akıllı ev rutinleri ayarlamanıza veya uyarıları tetiklemenize yardımcı olabilecek Alexa özel seslerini öğretmesine olanak tanıyacak.

Amazon Kids Plus servisine yeni içerikler

Amazon, çocuklara uygun kitaplar, filmler, oyunlar ve daha fazlasını sunan Kids Plus abonelik hizmetine yeni içerikler getiriyor. Yeni içerikler arasında Blippi’s Treehouse, Do Re & Mi ve Lego Monkie Kid de bulunuyor.

Amazon is bringing new content to its Kids Plus subscription service, which offers kid-friendly books, movies, games, and more. The new content includes Blippi’s TreehouseDo Re & Mi, and Lego Monkie Kid.

İLGİLİ HABERLER