Eğlence

Zynga’nın dördüncü çeyrek geliri 311.2 milyon dolara çıktı, masraflar zarar ettirdi

FarmVille’in yapımcısı Zynga 2011 dördüncü mâli çeyrek yılına dair rakamları paylaştı. Şirket abone ve gelir bakımından etkileyici bir grafik sergilese de, yeni oyunlara yapılan yatırımlar ve halka arz ile ilgili bazı mâliyetler nedeniyle net zarar açıkladı.

Şirketin gelirleri geçen çeyrekte 311.2 milyon $’a çıktı, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 58.9 artış gösterdi. 2011 yılının genelinde çeyreğe göre daha da etkileyici bir tablo söz konusu. Geride kalan yıl genelinde Zynga’nın gelirleri 2010 yılına göre yüzde 90.8 artarak 1.14 milyar dolara yükseldi. Ancak kâr bakımından farklı bir tablo var. Geride kalan çeyrekte hisse başına 1.22$ net zarar açıklayan şirketin yıl genelindeki zararı da hisse senedi başına 1.40$ olarak gerçekleşti.

Zynga’nın zarar etmesinde geçtiğimiz aralıkta gerçekleşen halka arz sırasında harcanan  510 milyon $’ın payı bulunuyor. GAAP dışı kâr hisse başına beş sent olarak gerçekleşti, 2010 dördüncü çeyreğin dokuz sentlik rakamının altında kalındı. Zynga aşağı yöndeki bu hareketin sebebi olarak yeni oyunlara yapılan yatırımı gösterdi.

Bu tabloya karşın şirketin kullanıcı eğilimleri doğru yönde ilerliyor. Zynga’nın aylık aktif kullanıcı sayısı dördüncü çeyrekte 240 milyona ulaştı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23’lük bir artış kaydedilmiş oldu. Ödeme yapan aylık kullanıcı sayısı ise 2.9 milyona çıktı. Bu son bilgi 2011 gelirinin yüzde 12’sini Zynga’dan elde eden Facebook için iyi bir haber olmalı. 2012 yılı için şirket yüzde 16.8 ile yüzde 25.4’lük bir artış öngörüyor, ancak bu artışın yılın ikinci yarısında ağırlıklı olacak şekilde gerçekleşeceğini öngörüyor.

İlgili – Zynga

İLGİLİ HABERLER