Eğlence

Zynga kendi oyun portalını açtı

Popüler oyunların yaratıcısı Zynga, henüz beta sürümünde olan bir oyun portalını Zynga.com’da kullanıma sundu. Bu daha önce oyunlarını başta Facebook olmak üzere diğer sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayan Zynga açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni portal hem Zynga oyunlarına hem de bağımsız geliştiricilerin oyunlarına yer verecek.

Yatırımcıları, Zynga’nın bu kararından ötürü memnun. Bu hamleyi finansal bağımsızlık adına önemli bir hamle olarak görüyorlar. Facebook tarafının ise bu durumdan memnun olması pek mümkün gözükmüyor. Zynga’nın Facebook’un gelirlerindeki yerinden ötürü bu hamle ile Facebook’un halka arzının zarar görebileceğine dair endişelenenler pek de haksız sayılmaz. Zira, Facebook’un gelirlerinin % 12’si Zynga sayesinde geliyor.

Zynga tarafından yapılan açıklamada ise şirketin Facebook ile ortaklığını bitirmek gibi bir niyetinin olmadığının altı çizildi. Zynga yeni portalında Facebook ile bağlantılı oyunlarına yer vermek dışında, yine Facebook tarafından sağlanan ödeme altyapısını kullanacak. Ama bütün bunlar Zynga’nın hareket alanını genişlettiği gerçeğini değiştirmiyor.

Zynga.com’daki oyun portalında Facebook’tan bağımsız olarak oyuncu profilleri, canlı sohbet gibi bazı sosyal ağ özellikleri de olacak. Popüler Zynga oyunlarından CastleVille, Zynga Poker, Hidden Chronicles ve CityVille an itibariyle oyun portalı aracılığı ile oynanabiliyor.

İlgili – VentureBeat

İLGİLİ HABERLER