Eğlence

Zynga 520 çalışanını işten çıkardı, 80 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Farmville gibi fenomen haline gelmiş bir oyunun arkasındaki stüdyo olan Zynga yaşadığı zor günlerden kurtulmak için radikal kararların altına imza attı. 520 çalışanını işten çıkarma kararı alan şirket böylelikle iş gücünün yüzde 18’ini kaybetmiş olacak. Şirketin Los Angeles, New York ve Dallas’taki ofisleri de maliyet azaltma hamleleri çerçevesinde kapatılacak. İşten çıkarmaların ağustos ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

zynga-logo

Kararlar hakkında konuşan Zynga CEO’su Mark Pincus, zor bir gün geçirdiklerini ve şirketin daha ileriye gitmesi için bu kararın alınmasının zorunlu olduğunu belirtti. Sosyal oyun dünyasının zirvesinde yer aldıklarını söyleyen Pincus, mobilin ve farklı platform desteklerinin yaygınlaşacağı yeni döneme uyum sağlamak için bu kararların mecburi olduğunu ifade etti. Zynga CEO’su karar sonucu işini kaybedenlerin şu ana kadar verdikleri emeğin karşılığı olan son derece iyi bir işten çıkarma tazminatı alacaklarının altını çizdi. Şirketin bu hamleyle birlikte 80 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyor.

Zynga’nın aldığı karardan etkilenen adreslerden birisi de şirketin geçtiğimiz yıl 180 milyon dolar karşılığında bünyesine kattığı oyun stüdyosu OMGPOP. Draw Something’in getirdiği popülariteyle stüdyoyu satın alan Zynga, bu kararın yanlış olduğunu düşünerek stüdyoyu kapatma kararı aldı. OMGPOP kararı resmi Twitter hesabı aracılığıyla duyururken, çok sayıda OMGPOP çalışanı da işten çıkarıldıkları bilgisini Twitter üzerinden paylaştı. OMGPOP’un CEO’su ve Draw Something’in yaratıcısı Dan Porter geçtiğimiz ay Zynga’dan ayrılmış ve şirketi rakiplerinden oyun çalmakla suçlamıştı.

İlgili >> Zynga Blog, Zynga (Market Watch), OMGPOP (Twitter), San Jose Mercury News

İLGİLİ HABERLER