Teknoloji

Zuckerberg Internet.org girişiminin mobil operatörlerle dost olduğunu söyledi

internet-org-0301315

Söz konusu dünyanın dört bir köşesini internete bağlamak olunca herkes yeniden dost olmuşa benziyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, öncülüğünü yaptığı Internet.org girişiminin Google’ın Project Loon programıyla işbirliğine gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soruya verdiği yanıt, dostluk ortamının daha net biçimde görülmesini sağlıyor.

Zambiya’da Internet.org girişiminin ilk ayağını başlattıklarında ücretsiz sundukları uygulamalardan birisinin de Google Arama uygulaması olduğunu söyleyen Mark Zuckerberg, aramanın önemli bir ürün olduğunu ve dünyanın dört bir yanındaki insanların ihtiyaç duyduğu işlevselliği sağladığını belirtti. Facebook CEO’su Internet.org kapsamında daha fazla Google uygulaması sunma konusunda Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai ile de görüştüğünün altını çizdi.

Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai de dün MWC kapsamında yaptığı konuşmada benzer sözler sarfetmiş ve gerekli koşullar oluştuğu takdirde Facebook ile birlikte hareket etmekten mutluluk duyacaklarını belirtmişti.

Konuşması ve sonradan gerçekleşen panel sırasında oldukça sempatik bri tutum içinde olan Mark Zuckerberg, dünyayı internete bağlama konusunda öncülüğün mobil operatörler tarafından üstleneceğini belirtti.

MWC’ye katılanların yıllardır dünyayı birbirine bağlama konusunda ilk adımları attığını söyleyen Zuckerberg, mobil operatörlerin geçmişleri ve geçmişten gelen mirasları doğrultusunda hareket ettiklerini dile getirdi.

Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl MWC kapsamında yaptığı konuşmada Internet.org girişimini anlatırken, dünyanın en büyük beş mobil operatöründen Internet.org’a katılmalarını ve kablosuz servislerini ücretsiz olarak sunmalarını istemişti. Facebook’un WhatsApp’ı satın almasından kısa bir süre sonra gerçekleşen bu isteğe operatörler pek olumlu bakmamıştı.

Bir yıllık süre içinde GSMA, Airtel Africa ve Millicom gibi büyük isimlerle ortaklığa giden Facebook, Internet.org girişimini dört Afrika ülkesinde, Hindistan’da ve Kolombiya’da hayata geçirmeyi başarmıştı. Mark Zuckerberg, iş ortaklarından bazılarının gerçekleştirdiği sunumda kendisine katılmasının girişime dair yeniliklerden daha büyük bir haber olduğunu iddia etti.

İLGİLİ HABERLER