Teknoloji

ZTE yeni Android tabletlerini görücüye çıkarttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ZTE, Mobil Dünya Kongresi’nde dört Android tabletinin tanıtımını yaptı. Tanıtımın yıldızları ise dört çekirdekli işlemciye sahip olan PF 100 ve T98 oldu. Nvdia T30S 1.5 GHz quad-core işlemciye ve HSPA bağlantısı için Icera 450 modeme sahip olan PF 100, Android 4.0 işletim sistemi ile çalışıyor. Bu özelliklere ek olarak 10.1 inç’lik WXGA çözünürlüklü ekran, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 5 megapiksel arka kamera da tabletin donanımları arasında yer alıyor. T98 ise PF 100’ün boyut olarak daha küçük versiyonu. 7 inç’lik tabletin özellikleri hemen hemen PF 100’unkiler ile aynı.

ZTE’nin tanıttığı bir diğer tablet ise V96. Yüksek profilli bir tablet olarak dikkat çeken V96’da Tegra 3 yerine çift çekirdekli, 1.7 GHz’lık, Qualcomm bir işlemci kullanılmış. Android 4.0 ile çalışan tablet hem LTE’yi hem HSPA +’yı bir arada bulunduruyor. V96’da da tıpkı diğer iki model gibi 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 5 megapiksel arka kamera bulunuyor.

ZTE’nin tanıttığı en son tablet ise diğerlerine göre daha düşük bir profile sahip olan V9S. 10.1 inç’lik tablet, 1.2 GHz’lık Qualcomm çift çekirdekli işlemciye, 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip. Tabletin işletim sistemi ise pek de anlamlandırılamayan bir biçimde Android 3.2. GSM ve UMTS desteği olan tabletin HSPA desteği ise bulunmuyor.

ZTE, tabletlerin fiyatları ve çıkış tarihleri hakkında kesin bir bilgi vermese de en azından bir kısmın yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkmış olacağı belirtildi.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER