Manşetler

ZTE Spro Plus Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zte-spro-plus-on-inceleme-17

Turkcell’in 4.5G ile TV deneyimini artıracak bir cihaz olarak satışa sunduğu cihaz ZTE tarafından üretilen Spro 2. Çinli şirket Mobil Dünya Kongresi kapsamında bu taşınabilir projeksiyon cihazının daha gelişmiş bir versiyonu olan ZTE Spro Plus’ın tanıtımını gerçekleştirdi. ZTE’nin küresel mobil ve teknoloji birimi başkan yardımcısı Waiman Lam ile bir araya geldik ve ZTE’nin bu yenilikçi ürününü ondan dinleme fırsatını elde ettik.

zte-spro-plus-on-inceleme-11zte-spro-plus-on-inceleme-8zte-spro-plus-on-inceleme-16Biraz kalınca bir tablet görünümünde olan, ancak taşınabilir bir projektör için epey küçük ve rahat taşınabilir bir görünümde olan Spro Plus’ın içinde 500 lümenlik parlaklığa sahip bir lazer projektör bulunuyor. Böylelikle parlak ve net görüntüler yansıtılabiliyor. Görüntü yansıtması 300 inç’e kadar çıkıyor ve 720p çözünürlükte yapılıyor. Cihazda 8.4 inç, 2K çözünürlüklü bir ekran da yer alıyor. Bu ekran oldukça canlı ve net görüntüler sunuyor ve gerçekten de ZTE Spro Plus’ı daha çekici bir ürün hâline getiriyor.

Cihazda 12100 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil bulunuyor. Lam’ın söylediğine göre bu pil 4-6 saat arasında yansıtma imkanı sağlıyor. 4G LTE desteğinin bulunması sayesinde tıpkı Turkcell TV Air gibi bu cihazı da TV izlemek veya izletmek için kullanmak mümkün olabilir. Üstünde yer alan HDMI girişi sayesinde Blu-ray oynatıcı gibi harici kaynaklardan görüntü alıp onu da duvara veya perdeye yansıtmak mümkün oluyor. Projektörün odaklaması otomatik olarak yapılıyor, akıllı telefonla ZTE Spro Plus’ı kontrol etmek mümkün oluyor.

Ayrıca projektörün yanına yerleştirilmiş kamera yardımıyla görüntü takibi yapılıyor. Örneğin ZTE Spro Plus’ın görüntüsünü beyaz bir tahtaya yansıtmışken yansıtılmış görüntü üzerinde çizim yapabilir ve bunun da projektör tarafından yakalanıp görüntü kaynağına işlenmesini sağlayabilirsiniz.

ZTE Spro Plus’ınİçinde stereo JBL hoparlörler bulunuyor. Bu hoparlör sistemi epey yüksek ve çevresel etkisi fazla bir ses çıkışı sağlıyor, ancak ses şiddeti arttıkça hafif bir cızırtı da hissedilmiyor değil.

ZTE’nin bu ilginç cihazına bir klavye ve fare bağlayıp PC deneyimi yaşamak da mümkün olabilir. Android 6.0 Marshmallow ile yüklü gelen cihaz aynı zamanda eksiksiz bir tablet deneyimi de sunuyor. Bu arada çok yakında Windows 10 yüklü versiyonunun da çıkacağını Lam’den öğrendik. O versiyon kurumlar için daha uygun ve isabetli bir seçim olabilir.

ZTE Spro Plus’ın önümüzdeki yaz aylarından itibaren satışa çıkması planlanıyor. Turkcell’in ZTE Spro 2’yi getirdiğini göz önünde bulundurursak, ZTE Spro Plus da çekici bir 4.5G ürünü olarak Türkiye’de satışa sunulabilir.

İLGİLİ HABERLER