Teknoloji

ZTE MWC 2015’te yeni ürünlerinin duyurusunu gerçekleştirdi

ZTE-Grand S3-030315

Çinli mobil cihaz üreticisi ZTE, Barselona’da düzenlenen MWX 2015’te hem Avrupa pazarına sunacağı yeni ürünlerini görücüye çıkardı hem de Çin’de geçtiğimiz ocak ayında piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefonu Grand S3’ün küresel lansmanını gerçekleştirdi.

ZTE Grand S3’ün en çarpıcı özelliği olarak, EyeVerify tarafından geliştirilen teknoloji sayesinde kullanıcılarına telefonun kilidini gözlerini kullanarak açma imkanını sunması ön plana çıkıyor. EyePrint ID olarak adlandırılan bu teknolojiyle biyometrik çözümlerin mobil cihazlarda kullanımına yeni bir soluk getiren ZTE, potansiyel kullanıcılarına daha gelişmiş gizlilik ve güvenlik vadediyor.

Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkan ZTE Grand S3’te 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç Full HD ekran bulunuyor. Çift LED flaşlı 16 megapiksel arka kamerayı ise 8 megapiksel ön kamera tamamlıyor. Cihazın dört çekirdekli, 2.5 GHz işlemcisine ise 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Dahili hafıza alanının üstüne microSD desteği sayesinde 64 GB daha eklenebiliyor.

Halihazırda Çin’de 2999 yuan (1206 TL) karşılığında satılan ZTE Grand S3’ün diğer pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı konusunda henüz kesin bir bilgi verilmiş değil.

ZTE-star-2

 

ZTE, MWC 2015’te daha önce tanıttığı, ancak yakında Avrupa pazarında piyasaya süreceği akıllı telefonlarını da bir kez daha görücüye çıkardı. Geçtiğimiz aralık ayında tanıtılan ZTE Star 2, mart ayı içinde Almanya’da satışa sunularak Avrupa pazarına giriş yapacak. Dikte ve sesle kontrol özellikleriyle dikkat çeken akıllı telefonda 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5 inç IPS LCD ekran, dört çekirdekli 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor.

ZTE-blade-S6

Şirketin SmartSense adını verdiği sezgisel hareketle kontrol teknolojisini barındıran ZTE Blade S6 ise geçtiğimiz ocak ayında tanıtılmıştı. Şirket ilk etapta çevrim içi kanallar yoluyla küresel satışa çıkardığı Blade S6’yı, mart ayının sonundan itibaren geleneksel satış kanalları aracılığıyla da kullanıcılara ulaştıracak. 720p çözünürlüğünde 5 inç ekran barındıran ZTE Blade S6’nın kimlik kartında Qualcomm Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera gibi bileşenler yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER