Teknoloji

ZTE Hawkeye’ın Kickstarter bağış kampanyası iptal edildi

zte hawkeye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
zte hawkeye
ZTE Hawkeye

Bundan yaklaşık bir buçuk ay kadar önce Kickstarter’da Hawkeye adında bir telefonun kitle fonlama kampanyasını başlatan ZTE, bu kampanyayı zamanından önce iptal etti. 500 bin dolar toplama hedefiyle yola çıkan şirket, sadece 36 bin 245 dolar toplayabildi.

Kampanyayla ilgili olarak Kickstarter’da bir yazı yayınlayan ZTE, kampanya sayfasına ve Z-Community adlı kullanıcı forumuna gelen görüş ve geri bildirimlerden sonra bu kampanyayı bitirme kararı aldı.

Project CSX olarak da bilinen ZTE Hawkeye’ın, yanlış şirket kararlarıyla dolu bir hikayesi bulunuyor. Ocak 2016’da, ZTE’nin gelecek cihazlarındaki özellikleri belirlemekte kullanıcılarından yardım alacağını açıklamasıyla birlikte bu proje başlamıştı. Sadık kullanıcılar telefonlar için farklı fikirleri oylamış ve en sonunda gerçeğe dönüşmesi en çok arzu edilen özellikler olarak kendinden yapışkanlı kılıf ve göz takibiyle kaydırma seçilmişti.

Şirket bu özelliklere sahip bir telefon üretip bunu normal şekilde piyasaya sunmak yerine, telefonu Kickstarter üzerinden bir bağış kampanyası olarak pazarlamayı seçti. Kitlelerin fikirleriyle oluşan bir telefon için kitle fonlaması yolunun seçilmesi de gayet doğal bir yol gibi göründü. Ne var ki, telefonun teknik özellikleri kitle fonlama kampanyası başladıktan sonra açıklandı ve o zaman da telefonun çok fazla heyecan vermeyen, orta segment özelliklere sahip bir telefon olduğu görüldü.

Doğrusunu söylemek gerekirse, orta segment özelliklere sahip bir telefon; kendinden yapışkanlı kılıf ve göz takip özelliğini arzu eden destekçiler için bile çok çekici görünmüyor. ZTE Hawkeye’ın hem teknik özellikleri hem de kitle fonlama kampanyası konusunda hata yaptığını geçen ay kabul etmiş, ancak Kickstarter kampanyasını bitirmemişti. Kampanyanın normal süresini tamamlamasına az bir süre kalmıştı, ancak ZTE iptal yolunu tercih etti.

Hawkeye’ın Kickstarter sayfası açık kalmaya devam edecek. Böylelikle ZTE, telefona yatırım yapmış 200’e yakın bağışçı için konuyla ilgili haberleri ve gelişmeleri aktarmaya devam edecek.

Kampanyanın iptal edilmesi, kullanıcılardan gelen talepleri barındıran telefon için bir son anlamına gelmiyor. Çinli şirket konuyu yeniden değerlendireceğini ve belki bu özellikleri daha üst sınıf bir cihazda sunabileceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER