Manşetler

ZTE modüler telefon konsepti Eco-Mobius’u CES 2014’te sergiliyor

ZTE CES 2014’te Eco-Mobius olarak adlandırdığı modüler telefon konseptini sergiliyor. Bu konsept dahilinde kullanıcı kamera, pil, ekran ve diğer çekirdek modülleri değiştirme fırsatına sahip. Çekirdek olarak nitelendirebileceğimiz parçaları işlemci, RAM, depolama ve grafik işlemcisi oluşturuyor ve bunların da her biri birbirinden bağımsız şekilde ayarlanabiliyor.

zte-eco-mobius-090114-2

Eco-Mobius’un tüm parçaları plastik bir gövde içinde bir arada tutuluyor. Bu plastik gövde de telefonun modülerliğini apaçık şekilde gösteriyor. Ne var ki, Eco-Mobius henüz bir prototip niteliği taşıyor, yani bu telefonun kısa vadede çıkmasını beklememek gerekiyor. ZTE bu konseptle ziyaretçilere kendi modüler telefon vizyonunu sergilemiş oluyor. Zaten ZTE standındaki bir temsilcinin The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, şirket bu telefonun geliştirme çalışmalarını yapmıyor, ancak mühendisler bu konsept dahilinde belirlenen ve gelecekte böyle bir telefonun gerçeğe dönüşmesine engel zorlukları gidermek üzerinde çalışıyor olabilir.

zte-eco-mobius-090114-1

ZTE Eco-Mobius konseptini geçen yılın sonlarında duyurmuştu, ancak bu konsept ilk kez CES 2014’te gözler önüne serildi. CES’te hem akıllı telefon hem de tablet konseptleri sergileniyor. “Eco” adını destekleyecek şekilde, ZTE bu telefonla atık miktarını azaltmayı amaçlıyor. Şirket bu telefonu duyururken, kullanıcıların ihtiyaçları dahilinde kamera modüllerini değiştirebilecekleri veya en yeni oyunları çalıştıramayacak kadar güçsüz kalmış telefonlarını zahmetsizce yükseltebilecekleri bir gelecekten söz etmişti.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER