Teknoloji

ZTE Blade S6 ve S6 Plus Ön İnceleme

zte-blade-s6-ve-s6-plus-on-inceleme-28

Apple’ın akıllı telefonları diğer üreticiler için bir referans niteliğini taşıyor. Özellikle Çin merkezli şirketlerin iPhone’lardan esinlenen tasarımlara sahip ürünlerle karşımıza çıktığını görüyoruz. ZTE’nin ocak ayında tanıttığı Blade S6 ve onun yanına eklenen büyük ekranlı versiyon S6 Plus da bu duruma uyan akıllı telefonlar arasında yer alıyor.

zte-blade-s6-ve-s6-plus-on-inceleme-1zte-blade-s6-ve-s6-plus-on-inceleme-9zte-blade-s6-ve-s6-plus-on-inceleme-16zte-blade-s6-ve-s6-plus-on-inceleme-20ZTE Blade S6 Plus’ın tasarımı iPhone 6 Plus’ınkine epey benziyor. Yuvarlatılmış köşeler ve kenarlar, yuvarlak şekilli ve kapasitif dokunmatik ana ekran tuşu dikkat çeken ayrıntılar arasında. Ana ekran tuşunun her iki yanında nokta şeklinde Android’in menü ve geri tuşları bulunuyor. Bu üç tuş da arkadan aydınlatmalı.

Blade S6 Plus’ın 5.5 inç ekranı 1080 x 1920 piksel çözünürlüğe ve 400 ppi seviyesinde piksel yoğunluğuna sahip. Bu ekran canlı renkleri ve iyi görüş açılarıyla kullanıcılarına tatmin edici bir görüş sağlayacaktır.

Küçük kardeş Blade S6’da ise 5 inç, 720 x 1280 piksel IPS LCD ekran bulunuyor. S6 Plus’ın ekranıyla ilgili olarak söylenebilecek nitelikler bu ekran için de geçerli. Tabii ki, piksel yoğunluğu açısından biraz daha düşük ve sonuç olarak keskinliğin nispeten daha az olduğu bir ekranla karşı karşıyayız.

Hem ZTE Blade S6 hem de S6 Plus’ta Qualcomm’un sekiz çekirdekli MSM8939 Snapdragon 615 yongaseti çalışıyor. Ayrıca her iki telefonda da 2 GB RAM var. microSD kart yuvaları her iki telefonda da mevcut, ancak Blade S6’da 16 GB, S6 Plus’ta ise 8 GB dahili hafıza mevcut.

Telefonlar Android 5.0.1 Lollipop ile yüklü olarak geliyor. ZTE’nin özelleştirilmiş duvar kağıtları, menü ikonları ile kullanıcı arayüzüne farklı bir görünüm kazandırılıyor. Yeteri kadar sade tutulmuş olan bu kullanıcı arayüzü sıkmıyor, telefonu da ağırlaştırmıyor.

Her iki telefonda da 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera bulunuyor. Bu da fotoğraf ve video çekmeyi öncelik hâline getirenler için bu telefonların yeterli şartları sağladığını gösteriyor. Tabii ki, rakamlar her şey değil, kameralar hakkında daha kesin ve detaylı fikir sahibi olmak için daha uzun bir inceleme yapmak gerekiyor, ne yazık ki onun için de yeterli zaman yok.

64-bit destekli işlemciler barındırması ZTE Blade S6 ve S6 Plus’ın güçlü yanları arasında bulunuyor. Ayrıca S6 Plus’ın Full HD ekranı memnun edici. Ancak depolama alanlarının düşük tutulması iyi değil, neyse ki microSD kart yuvalarının bulunması biraz olsun teselli oluyor. iPhone 6 ve 6 Plus için çok para vermek istemeyen, ancak o telefonlara sahip olma hissini bir şekilde de olsa yaşamayı arzulayanlar için ZTE Blade S6 ve S6 Plus uygun alternatifler gibi görünüyor.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER