Teknoloji

Zomato restoran arama servisi Mekanist’i satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zomato-mekanist-logo-290115

2013’ün sonlarında Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan restoran arama uygulaması Zomato, Türkiye’nin popüler çevrim içi restoran arama servislerinden Mekanist’i satın aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada satın almanın tamamen nakit olarak gerçekleştiği belirtildi.

Daha öncesinde İstanbul ve Ankara’da bulunan 27 bin 500 restoranı listeleyen Zomato, Mekanist’i satın almasıyla birlikte yurt genelinde listelediği restoran sayısını 50 bine çıkardı ve faaliyetlerini en büyük iki şehrin dışına da taşımış oldu.

Satın almaya ilişkin değerlendirmede bulunan Zomato CEO’su Deepinder Goyal, Mekanist’in Türkiye’de restoran arama ve keşif hizmeti veren önemli oyunculardan biri olduğunu belirtti. Goyal öncelik verdikleri pazarlar arasında bulunan Türkiye’de Mekanist ile birlikte büyüyecek olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Mekanist’in kurucu ortağı ve CEO’su Ali Servet Eyüboğlu ise sekiz yıl önce üniversite yıllarında başlattıkları girişimin Zomato gibi küresel bir oyuncu tarafından satın alınmasının kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi. Zomato’nun gücü sayesinde Türkiye’deki kullanıcılara daha gelişmiş bir restoran listesi sunacaklarını söyleyen Eyüboğlu, bu gelişmenin restoran sahiplerinin de lehine olacak yenilikler getireceğinin altını çizdi.

Önümüzdeki dönemde Mekanist’in Zomato’ya entegrasyonu için ekiplerin oldukça yakın bir çalışma içine gireceği ve bu süreçte Mekanist’in içeriği ve trafiğinin Zomato’ya taşınacağı belirtildi. Bu geçişin ardından Mekanist kullanıcılarının Zomato uygulamasından faydalanması da mümkün olacak.

Zomato, geçtiğimiz haftalarda 52 milyon dolar karşılığında Urbanspoon’u alarak ABD ve Avusturalya pazarlarına giriş yapmıştı. Şirket bir süre önce Yeni Zelanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve İtalya’da da satın alımlar gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER