Teknoloji

Yurt dışından satın alınan mobil cihazlar için kayıt süresi 60 güne çıktı

iphone-5s-inceleme-00035

Yurt dışından satın alınan akıllı telefonların veya SIM kart ile çalışan tablet ve diğer mobil cihazların sorunsuz şekilde kullanılabilmesi için mobil cihazın IMEI numarasının 30 gün içinde Mobil Cihaz Kayıt Sistemine kaydedilmesi gerekiyordu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yayınladığı bir duyuruyla söz konusu sürenin 60 güne çıkarıldığını açıkladı.

BTK’nın açıklamasında yurt dışından yolcu beraberinde zati eşya kapsamında getirilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt alınta aldırılması için verilen azami sürenin 1 aydan 60 güne çıkartılarak kayıt süresinin kısa olması nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunların giderilmeye çalışıldığı belirtildi. Ayrıca bu kararın alınmasında Türkiye’ye geçici süre için gelen kişiler ve gurbetçi vatandaşların taleplerinin de dikkate alındığı vurgulandı.

Açıklamada cihaz kayıt işleminin e-Devlet kapısı üzerinden de hızlı ve doğru şekilde yapılabileceğine dikkat çekildi. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki bağlantıda yer alan PDF dosyasında bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER