Teknoloji

Yunanistan’daki kriz App Store ve PayPal işlemlerini de etkiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yunanistan-kredi-karti-040715

Büyük bir mali krizin içindei olan ve fiilen iflas eden Yunanistan’da bankalar kapalı, insanların ATM’lerden çekebilecekleri nakit miktarına kısıtlama getirildi, kredi kartıyla alışveriş yapılamıyor. Bu olumsuzluk kredi kartıyla ödeme işlemi ve para transferi gerçekleştirilen çevrim içi servisleri de etkilemiş gibi görünüyor.

Apple’ın App Store’u Yunan bankalarının kredi kartlarını kabul etmiyor. BuzzFeed’in haberine göre, Yunan devletinin piyasalar üzerine getirdiği, ülkeden para çıkışının kısıtlanmasının da aralarında bulunduğu tedbirler nedeniyle iTunes Store veya App Store üzerinden multimedya içeriği, uygulama veya oyun satışı yapılamıyor.

Tabii ki, App Store’dan veya iTunes Store’dan içerik satın alamıyor olmak şu anda Yunanlılar’ı endişeye sevk eden büyük sorunlardan biri değildir. Ancak bu ülkede faaliyet gösteren geliştiriciler ve girişimciler için alarm zillerinin çaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Twitter kullanıcısı @MVarvitsiotis, paylaştığı ekran görüntüsüyle AppStore’un Yunan kredi kartlarını kabul etmediği bilgisini doğruluyor.

Birçok çevrim içi para transferinin merkezinde bulunan PayPal da Yunanistan’daki bu olumsuz durumdan etkileniyor. Şu anda PayPal’ın kredi kartı gerektiren herhangi bir özelliği Yunanlılar tarafından kullanılamıyor. Apple konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı. PayPal ise yayınladığı açıklamada Yunanistan’daki durumun, Yunan hükümeti ve kreditörler arasındaki pazarlık sürecin dikkatli şekilde izlendiği belirtildi. Yunan yetkililerin aldığı mali kontroller nedeniyle PayPal cüzdanının Yunan banka hesaplarından doldurulmasının ve ayrıca herhangi bir kredi kartı veya banka hesabıyla sınır ötesi işlemlerin yapılmasının durdurulduğu kaydedildi. Yunanlılar devletin aldığı tedbirlerin yan etkilerini sosyal medyada paylaşıyor. Pazar günü gerçekleşecek referandumda Yunanistan’ın kaderi oylanacak. Sonuç ne olursa olsun, yaşanan bu tür sıkıntılar bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER