EğlenceManşetler

Microsoft’un YouTube Windows Phone 8 uygulaması Google ile işbirliği dahilinde yayınlandı

Google, Microsoft’un Windows Phone 8 için hazırladığı YouTube uygulamasının reklam içermediği, kullanıcılara videoları indirme imkanı tanıdığı ve bunun gibi daha birçok sebep nedeniyle kaldırılmasını talep etmişti. Bu gelişmenin ardından Microsoft da işbirliğine hazır olduğunu söylemişti. Her iki şirketin işbirliği sonucunda, “kurallara uygun” yeni bir YouTube uygulaması Windows Phone Mağaza’da yer almaya başladı.

youtube-windows-phone-150813 (565 x 377)

Dün itibarıyla Windows Phone Mağaza’da “youtube” araması yapanlar “Microsoft Corporation” tarafından geliştirilmiş yeni bir YouTube uygulamasını görmeye başladılar. Yeni sürümde videoları indirme özelliği kaldırılırken çeşitli videoların oynatılması sırasında reklamlar gösterilmeye başladı. Öte yandan YouTube kanallarından canlı video yayını ve video yükleme yöntemiyle ilgili bazı yenilikler uygulamaya eklenenler arasında bulunuyor.

Bunlara ek olarak kullanıcılar videoları, çalma listelerini, kanalları ve arama sorgularını başlangıç ekranına Canlı Kutucuklar olarak ekleyebiliyor. YouTube profilleri, çalma listeleri, yüklenenler ve video listeleri de uygulama üzerinden yönetilebilirken videolar sosyal ağlar, e-posta ve yazılı mesaj aracılığıyla paylaşılabiliyor. Uygulama Windows Phone 8’in Çocuk Odası işlevinden de faydalanıyor, çocuklar için özel profilin oluşturulmasını ve onların yalnızca güvenli bulunan videoları izlenmesi sağlanıyor.

Microsoft yeni YouTube uygulamasının yayınlanmasıyla ilgili olarak, Windows Phone için YouTube uygulamasını mükemmel kullanıcı deneyimi bekleyen kullanıcıların beklentileri doğrultusunda güncellediklerini, aynı zamanda Google’ın geçtiğimiz mayıs ayında dile getirdiği endişeleri de giderdiklerini kaydetti. Windows Phone müşterilerine kaliteli bir YouTube deneyimi sunma konusunda Google’a gösterdiği destek nedeniyle teşekkürlerini ileten Microsoft bu işbirliğini devam ettirmeyi amaçladığını da kaydetti.

İlgili >> ZDNet, Windows Phone Mağaza (YouTube)

İLGİLİ HABERLER