Teknoloji

YouTube Unplugged isimli çevrim içi TV servisi üstünde çalışıyor

youtube go

youtube unpluggedYouTube, çevrim içi TV pazarına girmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre, şirketin çevrim içi TV servisi Unplugged adını taşıyacak ve abonelerine bazı TV kanallarının yayınlarına erişim fırsatını verecek. Haberde YouTube Unplugged çalışmalarının 2012’de başladığı belirtilirken; Dish, Sony ve Hulu gibi şirketlerin internet TV servislerinin faaliyete geçmesiyle birlikte çalışmalara hız verildiği ifade edildi.

Mevcut hedefin 2017’de Unplugged’ın yayın hayatına başlaması olduğu söylenirken, YouTube gerekli altyapı değişikliklerini şimdiden hayata geçirmiş durumda.

YouTube’un NBCUniversal, CBS, Twenty-First Century Fox ve Viacom gibi büyük içerik sağlayıcılarıyla görüşmelere başladığı, ancak henüz bir anlaşmaya varamadığı söyleniyor. Apple da kendi web TV servisini hayata geçirme konusunda içerik sağlayıcılarıyla uzlaşma aşamasında problem yaşamıştı. YouTube Unplugged için aylık 35 dolar abonelik bedeli talep edeceği de Bloomberg’in haberindeki iddialar arasında yer alıyor.

Unplugged, YouTube için reklam destekli ana site ve geçtiğimiz sonbaharda faaliyete geçen abonelik tabanlı YouTube Red’in yanında ekstra bir gelir kalemi olma niteliğini taşıyor. Red, sadece popüler YouTube içerik geliştiricilerinin çalışmalarını sunduğu için hayata geçmesi beklenen Unplugged’dan farklı bir yerde duruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER