EğlenceManşetler

YouTube Türkiye ve dünyada 2016’nın en popüler videolarını açıkladı

youtube ios 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube turkiye2016’nın sonunun yaklaşmasıyla birlikte “Yılın en iyileri” değerlendirmesini yayınlayan servisler arasına YouTube da katıldı. “YouTube Rewind 2016” başlığı altında yayınlanan değerlendirmeyle hem Türkiye de hem de dünyada 2016’nın en çok izlenen videoları sıralandı.

Liste, müzik ve genel içerik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Türkiye’de yılın en çok izlenen müzik videosu, Emrah Karaduman ve Aleyna Tilki’nin “Cevapsız Çınlama” şarkısı için çekilen klip oldu. İkinci sıraya “Okyanus” isimli şarkısının video klibiyle Derya Uluğ yerleşirken, Hande Yener’in “Mor” isimli şarkısının video klibi de ilk üçte yerini aldı.

Türkiye’de en çok izlenen müzik videoları listesi şu şekilde oluştu:

YouTube Türkiye’de yaşayanların dizi ve film fragmanı izleme adresi oldu

YouTube Türkiye’deki izleyicilerin film fragmanı ve dizi izleme konusundaki öncelikli tercihi olmayı da sürdürdü. Şahan Gökbakar’ın başrolünde olduğu “Osman Pazarlama” isimli filmin fragmanı, 2016’da Türkiye’nin en çok izlediği video oldu. Kiralık Aşk, Hayat Şarkısı ve İçeride gibi popüler dizilerin videoları da ilk 10’a girmeyi başardı. Çocukların YouTube’a olan ilgisi de Dev Sürpriz Yumurta Açma ve Bebek Bakma Oyunu gibi videoların listeye girmesiyle anlaşılıyor.

Türkiye’de yılın en çok izlenen videoları şu şekilde sıralanıyor:

Dünya Adele’li Carpool Karaoke’yi çok sevdi

YouTube’un 2016’da dünya genelinde en çok izlenen videosu ise James Corden’ın Adele’i konuk ettiği Carpool Karaoke bölümünün videosu oldu. Cristiano Ronaldo, Harry Kane ve Anthony Martial gibi ünlü futbolcuları buluşturan Nike’ın “The Switch” isimli reklam filmi de, yılın en çok izlenen videolarından biri oldu.

Dünya YouTube’da en çok bu videoları izledi:

YouTube’da dünya genelinde en çok izlenen müzik videoları listesi ise şu şekilde:

İLGİLİ HABERLER