EğlenceManşetler

YouTube Trend Videolar sekmesiyle gündemin nabzını tutuyor

YouTube Trend Videolar

YouTube, yeni eklediği “Trend Videolar” sekmesiyle birlikte internet üzerinde patlama yapan videoları bulmayı daha kolay hâle getiriyor. Bu yeni sekme YouTube ana sayfasının yanı sıra iOS ve Android uygulamalarında da görüntüleniyor.

YouTube Trend Videolar sekmesini 2015 yılının en popüler videoları ile birlikte duyurdu. Trend Videolar sekmesi yorumlar, görüntüleme sayıları ve harici referansları kullanıyor ve seçilmiş tüm videoları YouTube’un ana sayfasında tavsiye etmek yerine ayrı bir yere yerleştiriyor.

VentureBeat’e göre, sekmenin içerikleri konuma bağlı olarak az da olsa değişebiliyor, ancak kesinlikle YouTube’daki video izleme geçmişiyle bağlantılı olmuyor. Ayrıca YouTube cinsel yönden açıklık içeren bazı videoları da özel olarak eliyor. Trend Videolar sekmesinin Android versiyonu ise kullanıcıların müzik, oyun, haberler gibi belirli kategorileri seçmesine izin veriyor, ancak bu işlev henüz diğer platformlarda sunulmuyor.

Trend Videolar bölümüne baktığımızda popüler YouTube video blogcuları tarafından yayınlanan videoları, TV dizilerinin fragmanları, çeşitli spor karşılaşmalarından kesitler ve reklamları görüyoruz. Bu bölümde yer alan videoların her biri son üç güne ait ve izlenme sayıları da beş veya altı haneli değerlere ulaşmış.

Bu sekme belki haber portalarının flaş haberlerinin yerini almayabilir, ancak düzenli olarak güncelleniyor ve genel kullanıcı kitlesinin nelerle ilgilendiği hakkında fikir sahibi olmayı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER