Eğlence

YouTube geleceği sanal gerçeklikte görüyor

youtube go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube logo

Dünyanın en büyük video platformu YouTube’un en popüler içeriklerini halen görece kısa video klipler oluşturuyor. Ancak servisin mali işlerini yöneten Robert Kyncl, geride kalan bir yıl boyunca platformun geleceğinin temellerini oluşturmak adına ciddi mesai harcadı. Kyncl, geçtiğimiz yıl faaliyete geçen ve reklamları devre dışı bırakıp müşterilere çeşitli premium özellikler sunan YouTube Red’e de öncülük etmişti. Kyncl, servisin en popüler kategorileri olan oyun, çocuk ve müzik için bağımsız uygulamalar da geliştirmişti.

Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta gerçekleştirilen CES 2016’da da sahneye çıkan Robert Kyncl’ın ana odak noktalarından birisi de müzikti. Her ne kadar bir video servisi olsa da, geniş kullanıcı tabanı sayesinde YouTube, dünyanın en popüler çevrim içi müzik servisi konumunda. Söz konusu deneyim için optimize edilen yeni Müzik uygulaması, çevrim dışı çalma listeleri ve arka planda oynatma gibi özellikler barındırıyor.

Kyncl’ın konuşmasındaki ikinci odak noktası ise sanal gerçeklik oldu. Sanal gerçeklik, 2016’da ana akım teknolojilerin arasına hızlı bir giriş yapmıştı. Google’ın çevrim içi video servisi, 360 derecelik ve 3D videolar konusunda geride kalan yılda önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Kyncl, söz konusu çalışmaları platformun dönüşümünün temellerinin atılmasına yönelik önemli hamleler olarak değerlendiriyor. Kyncl, YouTube’un çok daha sarmalayıcı bir deneyimin önünü açmasıyla birlikte daha yüksek kaliteli içeriklerin de izleyicilere ulaştırılacağını da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER