Eğlence

YouTube reklam verenlerin viral trendlerden faydalanmasını kolaylaştıracak

rusya youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube reklamYouTube’un yürüttüğü Google Preferred programı, reklam verenlere popüler kanal ve kategorileri hedefleme fırsatını sağlamıştı. Böylelikle markaların kendilerine uygun kanallarda boy göstermeleri kolaylaşmıştı. Çevrim içi video sitesi, şimdi de “Google Preferred Breakout Videos” programıyla şirketlerin reklamlarında viral trendlerden faydalanmasını sağlayacak. YouTube’dan yapılan açıklamada, bu yeni özellik sayesinde şirketlerin platformdaki en popüler ve en çok konuşulan videolara reklamlarını rahatlıkla yerleştirebileceği belirtildi. YouTube reklam verenlere “Reklamınız yeni bir yıldızla birlikte boy gösterebilir.” mesajını iletmeyi de ihmal etmedi.

Kimin hangi videoya reklam verdiği son kullanıcıyı pek ilgilendirmese de, bu durum son kullanıcının neyi izlediğini etkiliyor. Yeni program sayesinde reklam verenler, hızla popüler içeriklerin önünde veya içinde boy gösterebilecek. Google’dan yapılan açıklamada Preferred programı içindeki şirketlerin reklam harcamalarının yüzde 400 oranında arttığı belirtildi. YouTube’un halen kâra geçmeye çalıştığı göz önüne alınınca söz konusu oranın önemi artıyor. Plak şirketleriyse YouTube’un Spotify ve türevi servislere kıyasla müzisyenlere az para ödediğini iddia ediyor.

Reklam verenler, YouTube’un ortaya koyduğu program modelinden etkilenmişe benziyor. Bu durumun en çok geleneksel TV kanallarına zarar vereceğini görmek ise pek zor değil. Magna Global isimli ajansın 200 milyon dolarlık bir reklam payını TV’den YouTube’a kaydırmış olması, reklam sektörü için geleceğin hangi mecrada yattığı konusunda önemli bir ipucu veriyor. YouTube’un “Unplugged” isimli bir çevrim içi TV servisi kurma hazırlığı içinde olduğu da son zamanlarda sıklıkla dillendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER