Teknoloji

YouTube 30 saniye uzunluğundaki geçilemeyen reklamları yayınlamayı bırakacak

youtube ios 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube reklamGoogle, YouTube reklam politikasında önümüzdeki yıl itibarıyla geçerli olacak önemli bir değişiklik gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirket, YouTube videolarından önce gösterilen ve kullanıcılar tarafından geçilemeyen 30 saniye uzunluğundaki reklamları yayınlamayı bırakacak.

Google tarafından Campaign’e yapılan açıklamada hem reklam verenler hem de izleyiciler açısından daha etkili reklam formatlarına geçiş yapılmasının planlandığı belirtildi.

Google’ın açıklamasında çevrim içi ortamda kullanıcılara daha iyi bir reklam deneyimi sunmaya odaklanıldığının altı çizildi. Bu doğrultuda 2018 itibarıyla 30 saniyelik geçilemeyen reklamların yayınına son verileceği ve hem kullanıcılar hem de şirketler için daha uygun bir reklam modeline geçileceği dile getirildi.

YouTube reklam politikasını baştan aşağıya değiştirmeyecek

Ancak bu durum popüler çevrim içi video servisinin reklam politikasının tamamen değişeceği anlamına gelmiyor. YouTube, 15 ya da 20 saniye uzunluğundaki geçilemeyen reklamları göstermeyi sürdürecek. Şirketin odak noktasında ise ortalama 6 saniyelik geçilemeyen reklam videoları olacak.

İLGİLİ HABERLER