Teknoloji

YouTube yeni Material Design arayüzünü test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube material designGoogle, 2014’te Android Lollipop’un henüz “Android L” kod adıyla anıldığı dönemde Material Design adını taşıyan yeni bir tasarım arayüzünü test etmeye başlamıştı. Şirket, söz konusu tasarım dilinden sadece Android’de değil, web ve Chrome’da da faydalanma yolunu seçmişti. Aradan geçen iki yılın ardından konuya ilişkin çalışmalarını sürdüren Google, Material Design’ı iyileştirmeyi ve tasarımı farklı platformlarına daha etkin biçimde yerleştirmeyi bırakmıyor. YouTube Material Design üzerindeki değişikliklerin yarı açık yarı gizli biçimde test edildiği platformlar arasında yer alıyor.

Tıpkı Google arama motoru gibi, YouTube’un tasarımında da kullanıcılara içeriği vakit kaybetmeden ulaştırmak görselliğin önünde yer alıyor. YouTube da Arama, Gmail ve diğer web servisleri gibi ilk günden Material Design ile tanışmamış ve kademeli bir geçiş sürecine dahil edilmişti. Görünen o ki, Google yeni çalışmalarıyla bu süreci tamamlamayı planlıyor.

Google’ın YouTube’un Material Design ile entegrasyonunu artırmak için yaptığı son değişiklikle birlikte kanalların ana sayfalarında yer alan “Abone Ol”, “Videolar”, “Oynatma Listeleri”, Kanallar” gibi bölümlerin yer aldığı beyaz fonlu alan, kapak resmiyle bütünleşiyor. Böylelikle ortaya görsel anlamda daha bütüncül bir tablo çıkıyor. Video oynatma sayfasındaki değişiklikler ise göze pek kolay çarpmayacak küçük müdahaleler niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER