Teknoloji

YouTube kurucusu Google+ tabanlı yeni yorum sistemini beğenmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube yorumları Google+ çatısı altına geçirildi. Birçok kişi bu geçişi dünyanın en kötü yorum sistemlerinden birine sahip olan YouTube için iyi olarak yorumluyor. Ancak bu fikre karşı olanlar da var ve bunların arasında YouTube’un kurucularından biri de bulunuyor.

youtube-google-plus-jawed-karim-091113

YouTube’un yeni yorum sisteminde en tepede videoyla ilgili yorumlar gösterilecek. Bunlar videonun yapımsıcısından, popüler kişilerden olabileceği gibi Google+ çevrelerindeki kişilerin yorumları ve ilgili tartışmalar da en tepede gösteriliyor.

Ancak YouTube’un kurucularından biri olan Jawed Karim bu değişikliği iyi bulmayanlar arasında yer alıyor. İlk videosunu bundan sekiz yıl önce yükleyen ve YouTube’a video yükleyen ilk kişi olan Karim, yıllar boyunca atıl kalan hesabına giriş yaparak YouTube’ın Google+ tabanlı yeni yorum sistemiyle ilgili olumsuz bir yorumda bulundu: “Bir videoya yorum yapmak için neden bir Google+ hesabıma ihtiyaç olur ki?”

Bu yorumun bizzat Karim tarafından yapılıp yapılmadığı, hesabının başkaları tarafından ele geçirilip geçirilmediği bilinmiyor. Eğer Karim yorumu kendisi yaptıysa, yıllar sonra hesabına giriş yapıp yorum sistemini eleştirmesi oldukça ilginç görünüyor.

Google+, yüksek sayıda kayıtlı kullanıcıya sahip olsa da, genellikle hayalet kasaba olarak değerlendiriliyor. Google bu sosyal ağı biraz daha şenlendirmek için farklı hamlelere girişiyor. YouTube’un yorum sistemini Google+ çatısı altına almak bu noktada, oldukça yoğun bir yorum trafiğinin yaşandığı YouTube’un bereketinden Google+’ın da yararlanmasını sağlayacaktır. YouTube’da yorum yapmak isteyen kullanıcıların Google+ hesabı açmaları, eğer varsa da bununla giriş yapmaları gerekecek. YouTube’da yaptıkları yorum da Google+ aktivitesi olarak görülüyor.

İlgili >> 9to5Mac, Twitter (TheSmallBeans), YouTube

İLGİLİ HABERLER