Eğlence

YouTube Gaming mobil uygulamalarının kapsama alanı genişliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube gaming

Google, oyun videolarının ve canlı oyun yayınlarının bulunduğu Twitch esintili platformu YouTube Gaming’in iOS ve Android uygulamalarının kapsama alanını genişletiyor. Bundan böyle Avustralya, İrlanda, Kanada ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar da YouTube’un oyun platformu aracılığıyla sunduğu imkanlardan faydalanabilecek. Kapsam genişlemesi, servisin Android uygulaması için yeni özellikler de getiriyor. Artık Android cihaz sahipleri, YouTube’un oyun yayını platformunda bulunan videoları başka uygulamalarda gezerken de izleyebiliyor.

Canlı yayınlara 60fps desteği eklenmesi de önemli bir yenilik olarak ön plana çıkıyor. Platformun web versiyonunda bazı değişiklikler yapan şirket, ana sayfada bulunan kenar çubuğunu kaldırırken, canlı yayınların gösterildiği yeni bir sekmeyi ve takip edilen oyun ve yayınların yönetilmesini sağlayan yeni sayfaları kullanıma sundu.

YouTube Gaming için hazırlanan mobil uygulamalar, web servisiyle kıyaslandığı zaman fazla dikkat çekici olmasalar da, akıllı telefon üzerinden oyun yayını yapabilmenin Google’a önemli avantajlar sağlayabilecek bir eylem olduğu dile getiriliyor. Platformun Android ile sıkı bir entegrasyon içinde olması da Twitch’e karşı koz olarak kullanılabilecek unsurlar arasında değerlendiriliyor. Twitch üzerinden mobil oyun yayını yapılabilmesi için geliştircilerin oyunlarında Twitch tarafından sunulan yazılım geliştirme setini kullanması gerekiyor. Twitch daha önce de Android cihaz sahiplerinden Sony tarafından hazırlanan oyun yayını uygulamasını kullanmalarını istemişti.

YouTube Gaming ise geliştiricilere ekstra bir iş çıkarmadan Android oyunlarının canlı yayınlanmasını mümkün kılıyor. Aynı imkan servisin, iOS uygulamasında henüz sunulmuyor. YouTube Gaming’in Türkiye’de faaliyete geçeceği zaman konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER