EğlenceManşetler

YouTube Gaming uygulamasına Android’den canlı yayın ve paralı abonelik

youtube-gaming-android-161015

YouTube’un ağustos ayında faaliyete geçen özel oyun servisi, yeni özellikler kazandı. YouTube Gaming, geçtiğimiz ay duyurulan Android’den canlı yayın desteğine nihayet kavuştu. Bu destek sayesinde Android cihaz sahipleri, hem oyunlarını YouTube Gaming’den yayınlayabilecek hem de ön kamera sayesinde oyunu yorumlarken kendilerini kaydedebilecek. Genişletilen paralı abonelik seçenekleriyse doğrudan oyun yayıncılarına bağışta bulunmak veya özel rozetler ve sohbet seansları gibi ekstralar getiren aylık paralı abonelik arasında seçim yapmayı mümkün kılıyor.

Mobil oyun yayını, PC veya konsol oyunlarını yayınlamak kadar popüler olmasa da, yavaş yavaş gelişiyor. YouTube Gaming’in en önemli rakibi Twitch, ilk mobil yayın seçeneğini 2014’ün başlarında kullanıma sunmuş ve üyelerini Sony desteğiyle geliştirilen özel uygulamasından faydalanarak Android oyunlarını yayınlamaları için teşvik etmişti. YouTube Gaming’in yeni özelliğini değerlendiren YouTube Ürün Yöneticisi Manuel Bronstein, oyun yapımcılarının bu özellik için herhangi bir değişiklik yapmak zorunda olmamasına ve tek dokunuşla tüm Android telefonlarda bu özellikten faydalanılabileceğine dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: YouTube Red: Google?ın reklamsız ve ücretli video servisi 28 Ekimde geliyor

Twitch de, tıpkı YouTube Gaming gibi, yayıncılarına çeşitli abonelik imkanları sunuyor. İzleyicilerden bağış alabilmek de Twitch’in sağladığı fırsatlar arasında bulunuyor. YouTube’un yeni sistemi de benzer yapıda işliyor. İzleyiciler aylık 3.99 dolar ödeyerek tek bir kanalı destekleyebiliyor. Bunun karşılığında yayıncıdan teşekkür, sohbet rozeti ve özel canlı sohbetlere katılım imkanı gibi çeşitli ayrıcalıklar teklif ediliyor. Halihazırda sınırlı bir yayıncı grubu, özel abonelik paketini sunuyor. Ancak YouTube söz konusu grubun genişletileceğini şimdiden açıklamış durumda.

İşin sadece izleyicileri ilgilendiren kısmında da YouTube Gaming bazı yenilikler getiriyor. iOS uygulamasında arama geçmişinin kaydedilmesi, işaretlenen oyunları oynayan tüm yayıncıların gösterilmesi izleyici odaklı yenilikler arasında bulunuyor. Ancak YouTube Gaming’in son güncellemesinde hedef kitlenin yayıncılar olduğu açıkça görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER