Teknoloji

YouTube Facebook gibi sosyal ağ özellikleri kazanabilir

youtube ios 14

youtubeBundan birkaç yıl önce web üzerinde video yayınlamak istediğinizde, gideceğiniz nokta YouTube idi. Ancak şimdi Facebook, Twitter ve diğerleri de video yayın özellikleri bakımından fazlasıyla güçlendi. Bu durumda Google’ın video ağı da karşı hamle yapmaya hazırlanıyor.

Venture Beat’in haberine göre, YouTube içinde “Backstage” olarak anılan bir özellik, kullanıcılara fotoğraf, kısa paylaşım, bağlantı, anket ve video gibi içerikleri, abonelerle paylaşma imkanı verecek. Facebook’un haber kaynağı gibi, paylaşılan içerikler en yeniden en eskiye doğru sıralanacak ve abonelerin haber kaynakları içinde de görülecek.

Backstage bir kanal sekmesi gibi görünecek. Yapımcılar bu şekilde takipçileri ve hayranlarıyla içerik paylaşımında yeni bir yöntem kazanmış olacaklar. Ancak buna ek olarak aboneler videolar, fotoğraflar ve diğer zengin cevap türleriyle Backstage içeriklerine yorumda bulunma imkanına sahip olacak. Benzer bir mantığın bağlantı, video ve GIF ile paylaşımları destekleyen Twitter’da da bulunduğunu söyleyebiliriz.

YouTube Backstage bu yıl sonunda bekleniyor

YouTube şu anda açık ara en popüler video sitesi olma özelliğini taşıyor. Facebook son zamanlarda kullanıcıların günde 100 milyon saat uzunluğunda video izlediğini açıklamıştı. Ancak Google’ın sahibi olduğu video paylaşım sitesinin günde 500 milyon saatten fazla video yayını yaptığı tahmin söyleniyor. Sosyal özellikler sayesinde izleyicilerin site üzerinde daha fazla kalması, zaman geçirmesi sağlanabilir.

Backstage’in bu yılın sonlarına doğru gelmesi bekleniyor. Öncelikle etkili ve yüksek abone sayılı YouTube hesaplarına sunulacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER