Eğlence

YouTube müzisyenlerin doğrudan hayranlarına ulaşmasını sağlayan BandPage’i satın aldı

youtube bandpage

YouTube, merkezi San Francisco’da bulunan BandPage isimli şirketi satın aldı. BandPage, geliştirdiği yazılımla müzisyenlerin sosyal medya, çevrim içi müzik servisleri ve bilet satış siteleri üzerinden hayranlarına ürün satmasını mümkün kılıyor. BandPage’den yapılan açıklamada şirketin 500 bin müzisyenle çalıştığı belirtildi. Müzisyenler, BandPage’de oluşturdukları hesapları Facebook ve Spotify gibi üçüncü taraf servislerdeki hesaplarına bağlayabiliyor.

Bu bağlantının kurulmasının ardından BandPage, sanatçıların “özel” bir deneyim oluşturmasına izin veriyor. Bu deneyime örnek olarak konserde kulise girme ve sanatçıyla tanışma imkanı gösterilebilir. Söz konusu teklifin satışı, farklı çevrim içi mecralar üzerinden sanatçıların sadık hayranlarına yapılıyor. BandPage, müzik sektöründeki profesyoneller için bir tür “hedef kitlesi belirlenmiş reklam ağı” işlevi görüyor.

Satışa ilişkin olarak BandPage tarafından yapılan açıklamada, “Bu anlaşmadan ötürü çok heyecanlıyız, çünkü YouTube’un bizim müzisyenlere olan bağlılığımızı gerçekten paylaştığına inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. YouTube’un keşfedilmeyi bekleyen müzisyenler için küresel bir dağıtım platformu sunduğuna dikkat çeken BandPage ekibi, çevrim içi video sitesinin müzisyenlere ve diğer içerik sahiplerine en iyi dağıtım araçlarını sunduğunu da hatırlattı.

YouTube BandPage’den nasıl faydalanacak bu henüz bilinmiyor. Ancak Google’ın sahibi olduğu video sitesinin para kazanma konusunda neredeyse ilk günden bu yana sıkıntı yaşadığı bilinen bir durum. Ücretli kanallardan bahşiş kutusunu hatırlatan bir bağış modeline kadar pek çok şeyi deneyen YouTube, son olarak YouTube Red adını verdiği abonelik servisini duyurmuş ve kanallardan para kazanmak için yine klasik bir yöntemi tercih etmişti. Platformda müzik videolarının popülaritesi göz önüne alınınca BandPage gibi bir servisin YouTube’un radarına girmesini doğal karşılamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER