Eğlence

YouTube Android uygulamasının kodlarında müzik servisinin ipuçları gizli

YouTube’un müzik aboneliği servisi sunacağına dair haberlerin çıkmasından kısa süre sonra YouTube Android uygulamasının kodlarında bu söylentileri destekleyen bazı izlere rastlandı.

youtube-yeni-logo-290813

Android Police sitesi YouTube uygulamasındaki kodları incelemiş, Music pass adı verilen ve sınırsız müzik dinleme, çevrimdışı eşzamanlama, arka planda oynatma ve “milyonlarca şarkıyı reklamsız dinleme” gibi özelliklere sahip bir servisin izlerine rastlamış. Bunlar genellikle herhangi bir paralı müzik servisinin abonelerine sunduğu özelliklere benziyor, ancak Google’ın hâlihazırda Google Play All Access gibi bir servisi bulunurken başka bir müzik servisi çıkarmak istediği tam olarak bilinmiyor. Belki de YouTube’un kapsamının daha geniş olması nedeniyle böyle bir servis sunma yoluna gitmeyi düşünüyor olabilir.

Bu arada çevrimdışı video desteğiyle ilgili bazı ipuçları da bulunuyor. Çevrimdışı versiyonların sürelerinin ne zaman dolacağına dair çeşitli işaretlere kodlarda rastlanıyor. Zaten YouTube, kullanıcılarının videoları cihazlarında yaklaşık 48 saat boyunca tutmaları ve internet bağlantısına sahip olmadıkları zaman da izlemelerine olanak sağlayacak çevrimdışı video desteğini kullanıma sunacağını duyurmuştu.

İlgili >> Android Police

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER