EğlenceManşetler

YouTube Android uygulamasına arkaplanda ses desteği geliyor

YouTube’u sadece video izlemek için değil, müzik dinlemek için de kullananların hoşuna gidecek bir özellik çok yakında YouTube Android uygulamasına geliyor.

youtube-logo-23012012YouTube Android uygulamasına ait bir APK dosyasının detaylarına bakıldığında Google’ın uygulamaya arkaplanda ses aktarımı şeklinde bir özellik görünüyor. Bu sayede kullanıcılar bir videoyu izlerken YouTube uygulamasından çıkıp başka bir uygulamaya geçtiğinde veya ana ekrana döndüğünde videonun sesi duyulmaya devam edecek. Söz konusu işlevin cihazın ekranı kapatıldığında da çalışacağı tahmin ediliyor.

Sözünü ettiğimiz bu özellik henüz YouTube uygulamasının en son versiyonuna eklenmedi. Ancak Android Police sitesi biraz kodları karıştırmış ve söz konusu özelliğin etkinleştirilmesini sağlayan kullanıcı arayüzünü ortaya çıkarmış. Görünüşe göre uygulamanın ilerleyen sürümlerinde, ayarlar altında “Uygulama arkaplanda çalışırken veya ekran kapandığında ses çalmaya devam et” şeklinde bir seçenek bulunacak.

youtube-arkaplan-ses-241013Google söz konusu işlevin varlığını doğrulamadı, ancak sızan ekran görüntüsü çok yakında böyle bir imkana kavuşacağımızı gösteriyor.

Arkaplanda ses çalmaya devam edilmesi sayesinde YouTube, müzik dinleme uygulamalarının doğrudan bir rakibi hâline gelecek. Tabii ki, YouTube uygulaması sadece sesi değil görüntüyü de akıttığı için, harcadığı veri miktarı sıradan bir müzik dinleme uygulamasına göre daha fazla oluyor, bunu da belirtmek gerekiyor.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER