Eğlence

YouTube Android uygulaması için Material Design getiren güncelleme çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-material-design-061214.

Google’ın Material Design adlı yeni tasarım dili sadece Android 5.0 Lollipop’un kullanıcı arayüzüne değil, Google uygulamalarına da geliyor. Son olarak YouTube’un Android uygulaması da Material Design uyumlu tasarımıyla dağıtıma çıktı.

Yeni YouTube uygulamasında kırmızı renk fazlasıyla kullanılıyor ve bu durum bazen gözü fazla yoruyor. Tasarım değişikliği dışında işlevlerde herhangi bir değişiklik görünmüyor. Birkaç menü seçeneğinde oynama yapılmış, ancak ana yenilik olan Material Design dışında dişe dokunur bir değişiklik bulunmuyor. Bu arada yeni tasarımla birlikte her bir kanal sayfası görüntülendiğinde, kanalın ana renginin uygulamanın renk düzenine de yansıdığını görüyoruz.

YouTube güncellemesi Play Store üzerinden kademeli olarak dağıtılıyor. Yani, şu anda olmasa bile önümüzdeki birkaç gün içinde yenilenen YouTube uygulamasının cihazınıza otomatik olarak geldiğini veya Google Play’i kontrol ettiğinizde güncellemenin çıktığını görebilirsiniz.

Sabırsız kullanıcılar buradan uygulamanın APK dosyasını indirerek Material Design uyumlu YouTube’u hemen kullanmaya başlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER