Teknoloji

YouTube 10 yaşın altındaki çocuklar için güvenli alan hazırlıyor

Pek çok ebeveyn için internet bir mayın tarlasını andırıyor ve bu ebeveynlerin büyük bir kısmı bu mayınlı arazide çocukların elinden tutulması gerektiğine inanıyor. Özellikle tabletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte küçük çocukların internetle haşır neşir olma düzeyi de üst seviyelere çıkmış durumda. Bu durumun farkında olan YouTube’un 10 yaşın altındaki çocuklar için özel bir ”güvenli alan” hazırladığı iddia ediliyor.

youtube-yeni-logo-290813

Henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmese de, The Information’a konuşan pek çok kaynak YouTube’un bu çalışmasını doğruladı. YouTube güvenli alan projesiyle ebeveynlerin hem içerik hem de yorumlar konusunda kendilerini rahat hissetmelerini amaçlıyor. Çalışmaların henüz tamamlanmadığı ifade edilirken, bu projeyle birlikte ebeveynlerin akıllı telefon, tablet veya TV’deki özel bir uygulama aracılığıyla çocuklarına özel alana erişebileceği belirtildi.

YouTube halihazırda okullara yönelik EDU versiyonunda güvenli bir filtreleme modu sunuyor, ancak bu modda herhangi bir yaş aralığı özel olarak hedef kitlesinde yer almıyor.

İlgili >> The Information

İLGİLİ HABERLER