Teknoloji

YouTube üzerinde her gün 1 milyar saatten fazla video izleniyor

youtube ios 14

youtubeYouTube, dünyanın en büyük video izleme ve paylaşım servisi olduğunu kanıtlayan yeni rakamları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, her gün servis üzerinde izlenen videoların toplam süresinin 1 milyar saatten fazla olduğu belirtildi. Yıla dönüştürüldüğünde bu süre 100 bin yılın üzerine çıkıyor.

Şirket günlük 1 milyar saat barajının geçildiğini yeni açıklasa da, söz konusu noktanın geçtiğimiz yıl geride bırakıldığının altını çizdi. Video paylaşım servisinin resmi blogu üzerinden yapılan açıklamada, yeni hedefin videoların izleme sayıları yerine izleme sürelerini artırmak olduğu da belirtildi.

Bu konuya ilişkin kararın birkaç yıl önce şirket içinde alındığı ve bu sayede izleyicilerin videoya ilişkin reaksiyonlarının daha iyi anlaşılabileceği dile getirildi.

YouTube için soru işaretleri henüz ortadan kalkmış değil

Google’ın video paylaşım servisi, yeni rakiplerinin çıkışına rağmen büyümesini sürdürdüğünü açıkladığı rakamlarla göstermiş oldu. Ancak bu durum servis için sorunsuz bir gelecek öngörüsünde bulunmak için yeterli olmuyor. Bazı popüler YouTuber’lar kendilerini ünlü yapan servise karşı bayrak açarken, şirketin ücretli abonelik servisi YouTube Red de henüz geniş kitleleri cezbetmeyi başarabilmiş değil. Henüz büyümeyen bu sorunların çözümü için atılacak adımlar merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER