Teknoloji

Yeni Windows PC’niz için en iyi uygulamalar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

”Windows işletim sistemli bir cihaz” kavramı fazlasıyla geniş ve muğlak. 17 inç’lik bir oyun bilgisayarı da, 8 inç’lik bir tablet de bu kategoride yer alıyor. Uygulama ve yazılım konusundaysa Windows 8 işletim sistemi Office ve Internet Explorer’dan çok daha fazlasını vadediyor. Windows 8 işletim sistemli bir PC’nin kutusunu henüz açanların ilgisini çekebilecek uygulamalardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

elektronik-urunler-tavsiye-010114

Wunderlist

Yeni yılda daha organize bir şekilde çalışmak isteyenler bu konuda Wunderlist’ten ciddi bir yardım alabilir. Hatırlatıcı, teslim tarihi belirleme özelliği ve en önemlisi farklı platformlarla sorunsuz biçimde eş zamanlanabilmesi nedeniyle Wunderlist kendisini çekip çevirecek bir uygulama isteyenlerin aradığı şey olabilir.

wunderlist-windows


Skitch

Bir adresi en kısa yoldan tarif etmek veya bir sunum üzerinde çalışmak. Bunlardan herhangi birini yapmak isteyenlerin en çok destek alacağı uygulamalardan birisi de Skitch. Uygulama ekran görüntülerini hızlı ve acısız biçimde paylaşmayı ve bunlara çizim ve metin eklemeyi mümkün kılıyor.

skitch-windows


OneNote

Evernote’a benzer bir yapıda olan Microsoft OneNote uygulamasıyla kullanıcılar yazı, fotoğraf ve bağlantıların bulunduğu notlarını kütüphanelerine kaydedebiliyor. Uygulama kolay arama ve paylaşım için bulutla da eş zamanlanabiliyor.

onenote-windows


Pidgin

Sohbet uygulamaları büyük ölçüde web be mobile taşınmış olsa da masaüstünde sabit bir sohbet uygulamasına halen ihtiyaç duyulabiliyor. Facebook Chat ve Google Talk hesaplarına tek elden erişim sağlayan Pidgin, kullanıcıları farklı sekmelerle uğraşma zahmetinden kurtarıyor.

pidgin-logo


WinDirStat

Disk kullanım uygulamaları fazla heyecan verici olmasa da, bilgisayarların disk kapasitesinin neden hızla tükendiğini anlamanın en iyi yolu bu uygulamalar. WinDirStat, görselliği yüksek, blok temalı tasarımıyla kullanıcıların bir bakışta disk kullanımıyla ilgili aradıkları cevaplara ulaşmalarını sağlıyor.

windirstat-windows


Comixology

Çizgi roman tutkunları Comixology sayesinde Windows PC’leri aracılığıyla Batman, Avengers ve The Walking Dead gibi popüler pek çok çizgi romana kısa yoldan erişebiliyor. Uygulama uygun fiyatlı binlerce çizgi romanı bünyesinde barındırıyor.

comixology-windows


Music Maker Jam

Bir enstrüman çalmayan ancak yine de müziğin altyapı kısmıyla ilgilenenler için hazılranan Music Maker Jam, son derece basit biçimde kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Görselliği oldukça yüksek olan uygulama sayesinde ev partilerinin aranılan DJ’i haline gelmek fazlasıyla mümkün.

music-maker-jam-windows


VLC

Dünya üzerindeki neredeyse tüm video türlerini oynatabilen ve bunu dosya arızalı olsa bile başarabilen VLC Media Player bu başarısının haklı gurunu yıllardır taşıyor. Uygulamanın tasarımı eleştirilere maruz kalsa da, fonksiyonlar göz önüne alınınca tasarımı arka plana atmak mümkün hale geliyor.

vlc-windows


Irfanview

Hızlı biçimde fotoğraf düzenlemek ve bunun için Photoshop’un yüklenmesini bekleyecek kadar vakti olmayanlar için Irfanview son derece kullanışlı bir alternatif teşkil ediyor. Son derece hızlı bir biçimde yüklenen Irfanview ile temel düzenlemeler vakit kaybetmeden gerçekleştirilebiliyor.

irfanview-windows


Notepad++

Notepad++ halen Microsoft’un varsayılan Not Defteri uygulamasını kullananlara çok daha fazla özellik ve düzenleme imkanı veriyor. Düzenli ifadeler, sekmeli tarama ve iki belgeyi yan yana karşılaştırabilme Notepad++’ın sunduğu özelliklerden sadece birkaçı.

Notepad++-windows

İLGİLİ HABERLER