Teknoloji

Yeni Windows 10 güncellemesi aktivasyonu kolaylaştırıyor

windows-10-logo-160515

Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10 için yayınladığı ilk büyük güncelleme, yazılımın aktivasyon işlemini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Bundan böyle Microsoft’un “bir yıl ücretsiz” politikası çerçevesinde Windows 10’u tam anlamıyla aktive etmek için yükseltme işlemine eski bir Windows 7 veya Windows 8.1 sürümünden başlamaya gerek olmayacak.

Kullanıcıların geçmiş sürümlere veya Windows 8’e ait geçerli aktivasyon anahtarlarını otomatik biçimde tanıyacak olan Microsoft, kullanıcılara Windows 10 yüklemelerini tamamen meşru kılacak bir “dijital yetki” sunacak.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, söz konusu imkan sadece Windows 10’un yüklendiği cihazda daha önce bir Windows sürümünün aktive edilmesi durumunda geçerli olacak. Ancak son Insider sürümlerinde yapılan testler; şirketin, en azından şu an için, yeni aktivasyon politikası konusunda oldukça cömert bir tutum takındığını gösteriyor.

Dolayısıyla eski bir Windows sürümü için kullanılmamış bir aktivasyon anahtarına sahip olanlar, Windows 10’a sinir bozucu yükseltme işlemlerine takılıp kalmadan geçiş yapabilecek. Yeni Windows 10 güncellemesi, geçtiğimiz hafta dağıtıma çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER