Teknoloji

Yeni nesil iPad 16 Martta ABD’de piyasaya çıkacak

Apple’ın yeni iPad’i yarın tanıtmasını ve bu 2012 model tabletin 16 Martta ABD’de piyasaya çıkmasını bekliyorduk. 9to5Mac’in ulaştığı bir Apple Mağaza çalışanı da benzer bilgiyi vermiş. Yani, iPad yurtdışında 16 Martta piyasada olacak. Son saatlerde yapılan dedikodular Apple’ın iPad HD adında bir cihaz tanıtacağı üzerine de yoğunlaşmış durumda.

Eğer Apple yeni nesil iPad’i 16 Martta piyasaya sürerse, o halde geçen yılla benzer bir durum ortaya çıkacak demektir. iPad 2 de Mart 2011’in üçüncü haftası içinde yurtdışında piyasaya çıkmıştı, Türkiye’ye gelişiyse Nisan 2011 sonunda gerçekleşmişti. Eğer geçen yıla benzer bir durum söz konusu olursa, o halde 2012 model iPad’in nisan sonu ya da mayıs başı gibi Türkiye’ye giriş yaptığını görebiliriz.

Bu arada 9to5Mac’in kaynağı Apple’ın bir hafta sonra başka bir etkinlik daha planladığı şeklinde ilginç bir bilgi vermiş. Fazla detay yok, ancak bu Apple TV gibi başka bir Apple ürünü veya iPad’in uluslararası lansmanıyla ilgili olabilir. Aslına bakarsanız, ikincisi daha kuvvetli bir ihtimâl gibi görünüyor. Yeni iPad’in tanıtılacağı yarınki basın toplantısının detaylarını akşam saat 8’den itibaren Teknoblog’da bulacaksınız. Bunu da fırsatını bulmuşken tekrar hatırlatalım.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER