EğlenceManşetler

Yeni nesil Apple TV ile ilgili ilk bilgiler: iPhone OS altyapısı ve bulut tabanlı depolama

Apple’ın ev eğlence sistemlerine yatırımının Apple TV’nin çıkan en son versiyonuyla öldüğünü zannedenler varsa fena hâlde yanılıyorlar. Engadget’ın Apple’a yakın bir kaynaktan edindiği bilgiye göre yeni nesil Apple TV eşi benzeri olmayan bir cihaz olarak geliyormuş.

Google’ın açıkladığı TV çözümünden çok önce çalışmalara başlanan yeni Apple TV projesi Apple’ın mobil ekosistemiyle yakın bir ilişki içerisinde çalışacakmı.. Yeni cihazın mimarisi doğrudan iPhone 4 üzerine kurulmuş. Yani, yeni Apple TV’de A4 CPU ve büyük ihtimalle 16 GB kapasiteli bir flaş bellek yer alacak. Cihazın tam 1080p HD videoları oynatması bekleniyor. Cihazın sadece bir güç kablosu ve video çıkışı barındıracak kadar küçük olduğu söyleniyor, diğer bir deyişle kendisi için “ekransız bir iPhone” nitelendirilmesi yapılıyormuş. ABD’de 99$’lık fiyata sahip olacağı da söylentiler arasında.

Apple bu yeni cihazla birlikte yerel depolama modelinden bulut tabanlı depolama sistemine geçmenin planlarını da yapıyor. Bu arada cihazı Time Capsule aracılığıyal harici depolama bileşeni olarak da kullammak mümkün olacak. Altta çalışan kodda ise iPhone OS’in izleri fazlasıyla bulunacak. Uygulamalar veya App Store kullanılabilecek mi? Bu konu hakkında henüz detaylı bir bilgi yok, ancak aynı platformu kullanacaklarsa, böyle bir beklenti içine girmemiz de çok yanlış sayılmaz. Tabii ki, küçük ekranlar için geliştirilmiş iPhone OS uygulamalarını 52 inç’lik LCD TV’ye uyarlamak pek de pratik olmayacaktır.

Apple’ın yeni ATV’yi bir sonraki hafta başlayacak olan WWDC etkinliğinde tanıtmasını beklemiyoruz. O etkinlikte sahnenin iPhone’da olacağı kesin. Ancak geliştirme çalışmalarının tam gaz sürdüğüne eminiz. Siz TV’niz üzerinde gelecekte kopacak olan platform savaşlarına hazırlanın ve tercihinizi hangisinden yana kullanacağınızı düşünmeye şimdiden başlayın.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER