Teknoloji

Yeni MacBook Pro modelleri ekim ayının sonlarında tanıtılacak

macbook-pro-taslak-290916Apple, eylül ayında iPhone 7 ve Apple Watch Series 2 ile medya ilgisinin odağında yer almayı başarmıştı. Ancak şirketin sadık kullanıcılarının merakla beklediği başka yeni ürünler de bulunuyor. Özellikle yeni MacBook Pro’nun yolu uzun süredir gözleniyor. Gelen son haberler, bu bekleyişin ekim ayının sonlarına doğru nihayete erebileceğini gösteriyor.

Söz konusu tarih aralığına dair işareti ise Apple’ın macOS Sierra 10.12.1 için yayınladığı beta sürümü veriyor. Cupertino merkezli şirketin 10.12.1 sürümünün nihai versiyonunu yeni MacBook Pro’nun duyurulmasıyla birlikte dağıtmaya başlayacağı konuşuluyor. Touch ID ve macOS için ikinci ekran desteğinin de bu sürümle birlikte işletim sistemine eklenmesi bekleniyor.

Apple’ın önümüzdeki ay yeni MacBook Pro dışında başka Mac modellerini de tanıtması öngörülüyor. Ancak MacBook Pro aradan sıyrılmasını sağlayacak pek çok özelliği bünyesinde barındıracak gibi görünüyor. Üst işlev tuşlarının yerini dokunma uyumlu bir OLED şeridin alması bekleniyor. Bu şeridin ikinci bir işlev görmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Burada yer alan ikonlar da ekstra işlevler sunacak. Tuşların işlevleri, kullanıma bağlı olarak değilebilecek. Ancak bu konuda kullanıcı ve uygulamalar arasında nasıl bir paylaşım yapılacağı henüz bilinmiyor.

Yeni MacBook Pro Touch ID de barındıracak

MacBook Pro’nun yeni modeliyle birlikte Touch ID sensörüyle buluşması da oldukça muhtemel gözüküyor. Apple böylelikle biyometrik güvenlik sistemini iOS’e de taşımış olacak. Cihazda birden fazla USB-C girişinin bulunması, ancak MagSafe şarj portuna yer verilmemesi öngörülüyor. AMD grafik kartı seçeneğinin ise MacBook Pro’yu oyunlar ve sanal gerçeklik için daha kuvvetli kılması bekleniyor.

Yeni MacBook Pro modellerini daha sonrasında yeni Mac, MacBook Air ve iMac’lerin takip edeceği söylense de, henüz bu konuda ortada somut bir takvim bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER