Teknoloji

Yeni Lumia telefonlarında Canon lensler kullanılabilir

nokia-lumia-630-inceleme-00013

Microsoft ve Canon arasında imzalanan ortak lisans anlaşması iki şirkete birbirlerine ait pek çok patenti kullanma hakkını veriyor. Bu da gelecekte Microsoft Nokia Lumia akıllı telefonlarında Canon’un optik gücünün ve akıllı işleme teknolojiisnin yer alabileceği anlamına geliyor. 41 megapiksel arka kameraya sahip olan Nokia Lumia 1020, halihazırda en iyi kameralı telefon unvanını elinde tutuyor. Kendi neslindeki telefonlar artık demode hâle gelse de, kamera teknolojisi sayesinde Lumia 1020 ilgi toplamayı sürdürüyor.

Microsoft ve Canon arasındaki patent lisans anlaşması sayesinde gelecek nesil Lumia akıllı telefonlara Canon’un etkileyici Digic görüntü işleme teknolojisin işlenmesi mümkün hâle geliyor. Bu anlaşmanın ardından Microsoft’un Sony’nin adımlarını takip ederek, akıllı telefonları için çıkarılabilir lensler hazırlaması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Anlaşmayla birlikte Canon da Microsoft patentlerinden faydalanarak kullanıcı arayüzünü değiştirebilecek. Bu da Windows Phone arayüzünden bazı unsurların Canon kameralarda görülmesi ihtimalini doğuruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER